Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Ulaşımda 'Temassız Kart' devri
03 Mart 2018 / 12:28
Ulaşımda 'Temassız Kart' devri
Büyükşehir Belediyesi, Kentkart ve MasterCard paydaşlığı ile temassız kart sisteminin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 15 Mart’a kadar uygulamaya geçmeyen araçların trafikten men edileceğini duyurdu. 
 Adana Büyükşehir Belediyesi, Kentkart ve MasterCard paydaşlığı temassız kart uygulamasının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. 

Gerçekleştirilen toplantıya Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MasterCard Genel Müdürü Yiğit Çağlayan ve Kentkart Genel Müdür Yardımcısı Burak Peksoy katıldı. 

MasterCard’ın birçok ülkede uygulandığını ifade eden MasterCard Genel Müdürü Yiğit Çağatay, bu teknolojinin Adana’da uygulanacak olmasının kent insanı için avantaj olduğunu belirtirken Kentkart Genel Müdür Yardımcısı Burak Peksoy, Adana’da temassız kart özellikli banka kartları aracılığıyla bin beş yüz araçta ve raylı sistem ağında bu uygulamanın yapılacağını ifade etti. 

 Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü konuşmasında, teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediğini, dünyanın artık insanlarının avucunun içinde olduğunu vurgulayarak, dijital ortamdan faydalanmanın önemine değindi. 

Adana’nın gelişerek büyümesini temenni eden Başkan Sözlü, Adana’nın Avrupa’nın şehircilikte, ulaşımda gelişmiş ülkeleri ile yarışmasını istediğini söyleyerek 15 Mart’a kadar temassız kart uygulamasına geçmeyen tüm araçların trafikten men edileceğini duyurdu. 

 Konuşmalarının ardından Başkan Hüseyin Sözlü, otobüse binerek temassız kart uygulamasını kullandı.

Bu haber toplam 884 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber