Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Ücretsiz Tahliye Uçuşlarını 20 Şubat'a Kadar Uzattı
14 Şubat 2023 / 16:02
Ücretsiz Tahliye Uçuşlarını 20 Şubat'a Kadar Uzattı
Türk Hava Yolları (THY) ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri, Malatya, Hatay ve Mardin kalkışlı tüm yurt içi ücretsiz uçuşlarını 20 Şubat'a kadar uzattığını açıklad

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da binlerce insanın yaşamını yitirmesine ve büyük bir yıkıma neden oldu. Bölgedeki arama-kurtarma çalışmaları sürerken ülke genelindeki tüm kurum ve kuruluşlar ile meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları, afetzedelere yardım ulaştırmak için çalışıyor.

 

Bugüne kadar 125 özel uçuşla deprem bölgesinden 9 bin 400'den fazla kişiyi tahliye eden SunExpress, deprem bölgesinden kalkışlı tüm yurt içi uçuşlarını 20 Şubat'a kadar ücretsiz olarak yapacağını açıkladı. SunExpress'ten bugün yapılan yazılı açıklama şöyle:

 

"SUNEXPRESS WEB SİTESİ VE MOBİL UYGULAMASINDAN ÜCRETSİZ REZERVASYON YAPILABİLİYOR: 

 

Hava yolu; Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri, Malatya, Hatay ve Mardin kalkışlıtüm yurt içi uçuşlarını 20 Şubat'a kadar ücretsiz olarak gerçekleştirecek. Uçuşlar için SunExpress web sitesi ve mobil uygulaması üzerinden ücretsiz rezervasyon yapılabiliyor.

 

9 BİN 400'DEN FAZLA KİŞİNİN BÖLGEDEN TAHLİYE EDİLDİ: 

 

SunExpress, arama-kurtarma ve sağlık ekiplerini deprem bölgesine ulaştırmak amacıyla bugüne kadar toplam 125 özel uçuş gerçekleştirdi. Düzenlediği özel uçuşlarda 4 bin 500'den fazla arama-kurtarma ve sağlık ekibini bölgeye taşıyan SunExpress, bu uçuşların dönüş seferlerinde de depremden etkilenen 9 bin 400'den fazla kişinin bölgeden tahliyesini sağladı.

161 TON YARDIM MALZEMESİ ÜCRETSİZ OLARAK DEPREM BÖLGESİNE ULAŞTIRDI: Hava yolu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) başta olmak üzere tüm resmi yetkili kuruluşlar aracılığıyla gelen 161 ton yardım malzemesini ücretsiz kargo hizmeti vererek deprem bölgesine ulaştırdı.

YARDIMLAR İÇİN ALMANYA'DAN HAVA KÖPRÜSÜ KURDU:

 SunExpress, Türkiye ile Almanya arasında köprü kurarak medikal ekip, ekipman ve toplanan diğer ihtiyaçları deprem bölgesine ulaştırıyor. SunExpress, 12 Şubat'ta Almanya'dan 30 kişilik sağlık ekibini tıbbi ekipmanlarıyla birlikte Adana'ya ulaştırdı.

 

30 JENERATÖR, LUFTHANSA KARGO İŞ BİRLİĞİ İLE BERLİN'DEN TÜRKİYE'YE GETİRİLECEK:

 

 Yurt dışından gelen yardımları da deprem bölgesine ulaştıran SunExpress, Frankfurt'ta toplanan yardımları Antalya'ya taşıyarak AFAD koordinasyonuyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Ayrıca, 30 jeneratörü de Lufthansa Kargo iş birliği ile Berlin'den Türkiye'ye getirecek."

 

Kaynak: ANKA
Bu haber toplam 349 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber