Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Üç ilde 10 bin 500 kişiye iş imkanı
29 Ekim 2016 / 12:47
Üç ilde 10 bin 500 kişiye iş imkanı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü "Son dönemde Yozgat, Şanlıurfa ve Artvin'de kurulan OSB'ler, yaklaşık 10 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, son dönemde YozgatŞanlıurfa ve Artvin'de kurulan Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) yaklaşık 10 bin 500 kişiye istihdam sağlanacağını söyledi.

Özlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yozgat'ta kurulması planlanan  Bozok OSB ile ilgili sürecin geçen ay tamamlandığını, bölgenin Türkiye'nin  292'inci OSB'si olarak tüzel kişilik kazandığını ifade etti.

Söz konusu OSB'nin Yozgat ile Sorgun ilçesi arasındaki 1 milyon 250  bin metrekarelik alana kurulacağını dile getiren Özlü, "Bölgedeki  sanayicilerimize hitap edecek Bozok OSB'nin tam kapasite faaliyete geçmesiyle  yaklaşık 5 bin kişiye istihdam imkanı sağlanacak." dedi.

Bozok OSB'nin, karma organize sanayi bölgesi olarak tasarlandığını da  anlatan Özlü, bunun Yozgat'a önemli kazanımları olacağına işaret etti.

SİVEREK OSB

Siverek OSB hakkında da değerlendiren Özlü, hükümetin terörden  etkilenen bölgelere özel önem verdiğini belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı "Doğu ve Güneydoğu Yatırım Teşvik Hamlesi" programında, Şanlıurfa'nın cazibe merkezi iller arasında yer  aldığını hatırlatan Özlü, "Bu noktada Bakanlık olarak biz de üzerimize düşeni  yapıyoruz. Şanlıurfa'da sürdürülen çalışmalar neticesinde, geçen ay Siverek  ilçesinde, yaklaşık 1 milyon metrekarelik alana kurmayı planladığımız  Siverek  OSB tamamlandı." diye konuştu.

Özlü, karma organize sanayi bölgesi olarak faaliyet gösterecek Siverek  OSB'nin yaklaşık 4 bin kişiye iş imkanı sunacağını bildirdi.

ARHAVİ OSB

Özlü, tüm yurtta OSB kurulumu ve faaliyetlerini titizlikle  sürdüklerini kaydederek, bu ay içinde de Artvin'in Arhavi ilçesinde yaklaşık 400  bin metrekarelik alana Arhavi OSB'yi kurduklarını belirtti.

Arhavi OSB'nin de karma OSB olduğunu anlatan Özlü, bu bölgenin de  yaklaşık bin 500 kişiye iş olanağı yaratacağını sözlerine ekledi.

KAYNAKAA
 
 
Bu haber toplam 1,635 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber