Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Türkmen: “Sahipsizliğe Son Vereceğiz”
01 Haziran 2015 / 08:57
Türkmen: “Sahipsizliğe Son Vereceğiz”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana 1. Sıra Milletvekili Adayı Av. Elif Doğan Türkmen, Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu’nun (ÇUKUROVA SİFED) konuğu oldu.

İŞKAD Başkanlığı döneminde CHP’nin Adana’daki ön seçimine katılan ve aynı zamanda ÇUKUROVA SİFED Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Av. Elif Doğan Türkmen’in uzun yıllar sivil toplum kuruluşlarında başkanlık yaptığını ve çeşitli görevlerde bulunduğunu hatırlatan ÇUKUROVA SİFED Başkanı Süleyman Sönmez, “Elif hanımın milletvekilliğine uzanan başarısını kutluyorum” dedi.


Sivil toplum kuruluşlarının gönüllüler ordusu olduğuna işaret eden, kentine, bölgesine ve ülkesine hizmet ettiğini vurgulayan Sönmez, “Seyhan Belediye Başkanımız Zeydan Karalar ADSİAD üyesi, ÇUKUROVA SİFED Başkan Yardımcısı Elif Doğan Türkmen milletvekili olarak meclise gidecek. Sivil toplum kuruluşları, bölgelerinin sorunları ile yoğrulan önemli görevler üstleniyor.

Erkeklerin egemen olduğu bir toplumda ön seçime giren, alın teriyle ‘bu işte ben de varım’ diyen, mücadeleci bir partinin içerisinde birinci olarak çıkan Elif Doğan Türkmen, İŞKAD’ı da güzel bir noktaya getirdi. ÇUKUROVA SİFED Başkan Yardımcımız olarak memleket meselelerine kafa yoran, avukat, iş kadını ve anne olarak Türkmen’i kutlamak gerekiyor” diye konuştu.


“TÜRKMEN’E DESTEK OLACAĞIZ”
Şiddetin her türlüsüne karşı olduğunun altını çizen Sönmez, “Ancak kadına olan şiddete şiddetle karşıyız. Zor şartlar altında iş dünyasını ve kadınları temsil eden bir kadına yönelik şiddeti bir kez daha kınıyoruz” diye konuştu.


ÇUKUROVA SİFED’in bölgesel kalkınma için elinden gelen gayreti gösterdiğini ancak bu dönem artık meclise bir temsilci gönderdiğini ifade eden Sönmez, “Biz, milletvekilliği süresince kendisine projelerimizle destek olacağız. Elif Doğan Türkmen’in yanındayız. Yolu açık olsun” ifadelerini kullandı.


Ön seçimden bir kadının ve iş dünyasını temsil eden bir annenin birinci çıkmasının kendilerini de çok mutlu ettiğini dile getiren CHP İl Başkanı Burhanettin Bulut ise “İş dünyası Türkiye’deki en dinamik örgüt. İş dünyası hem profesyonel, hem duygusal hem de gelecek perspektifine ilişkin öngörüleriyle hareket ediyor. Bu gelişimin siyasetle yoğruluyor olması bize ayrıca mutluluk veriyor.

CHP olarak iş dünyasına yakın davranıyoruz. Evrensel değerler içerisindeki demokrasiye inanarak hareket ediyoruz” dedi.
CHP’nin sürdürülebilir ekonomik programla vatandaşların karşısına çıktığını dile getiren Burhanettin Bulut, “Tüm programlarımızda bir istikrar vaadediyoruz. Her programımızın geleceği var. CHP’nin iktidar olduğunda demokrasi ve ekonomik gelişim kadar sürdürülebilir programlara imza atmak en önemli unsurlarından biridir.

Bununla birleşen Merkez Türkiye projesi de bu istikrarın devamı niteliğindedir.

İşsizlik ve yoksullukla, üretimsizlikle mücadele konusunda en önemli projelerden biri de Merkez Türkiye Projesi’dir” diye konuştu. Bulut, “Elif Doğan Türkmen’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bugün burada bizi konuk ettiğiniz için sayın Türkmen ve partim adına sizlere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
TÜRKMEN: “İŞKAD, TBMM’DE”
Sivil toplum kuruluşlarındaki birikimi siyasete taşımanın hem çok keyifli hem de gurur verici olduğunu vurgulayan CHP Adana Milletvekili Adayı ve ÇUKUROVA SİFED Başkan Yardımcısı Av. Elif Doğan Türkmen de, “Keşke siyaset yapan herkes önce sivil toplum kuruluşlarında çalışmış olsa. Böylelikle siyasi hayatlarında daha başarılı olacaklarına inanıyorum” dedi.


İŞKAD’da çok önemli bir yol katettiklerini vurgulayan Türkmen, şunları söyledi:
“Bir toplantıda arkadaşlarım güzel bir fotoğraf hazırladı ve bu fotoğrafta ‘İŞKAD Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yazıyordu. Bu benim için çok önemli bir anıdır. Hepiniz bana inandınız ve destek verdiniz.

Çok teşekkür ediyorum. CHP, Türkiye ekonomisine bir vizyon koydu.

CHP’nin Merkez Türkiye Projesi ile ülkemiz Doğu Akdeniz ve Ortadoğu’da ekonomik ve stratejik olarak öncü bir ülke konumuna gelecek. Merkez Türkiye Projesi, Türkiye’nin dünya genelinde ilk 10 büyük ekonomik büyüklüğe ulaşmasının yolunu açacaktır. Karnı doyan, işsizliği biten, yolsuzluğu sona ermiş bir Türkiye’de herkes huzurlu olacaktır.

Hukuksuzluğu gidermek, yeniden mutlu insanların olduğu, gençlerin, yaşlıların, çocukların, emeklilerin ve iş insanlarının ‘Yaşanabilecek bir Türkiye’de yaşayabilmesi için elimizi taşın altına koyuyoruz. Yoklukların, yoksullukların ve sahipsizliğin olduğu bir bölgede yaşıyoruz. Bu sahipsizliğe son vermek için CHP çatısı altında hep birlikte sorunlara çözüm üreteceğiz. Bölge milletvekilleri arasında birlikte hareket etme kültürünü de geliştireceğiz.”


YOĞUN KATILIM

Av. Elif Doğan Türkmen, konuşmasının Süleyman Sönmez’i Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcılığı nedeniyle tebrik etti. Sheraton Otel’de gerçekleşen toplantıya Türkiye Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Belgin Özçelik, TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Rana Dal, Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD), Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD), Tarsus Sanayici ve İşadamları Derneği (TASİAD), Adana Genç İşadamları Derneği (AGİAD) ve Seyhan Soroptimist Kulübü Derneği üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. ÇUKUROVA SİFED Başkanı Süleyman Sönmez, toplantının ardından Elif Doğan Türkmen’e çiçek sundu.

Belgin Özçelik ve Rana Dal ise Türkmen’in konuk edilmesinden dolayı Sönmez’e teşekkür etti, çiçek takdim etti.

Bu haber toplam 402 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber