Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Türkmen Dağı rejimin eline geçti!
26 Kasım 2015 / 10:39
Türkmen Dağı rejimin eline geçti!
Burası önceki gün Rus uçağının parçalarının düştüğü Hatay’ın Yayladağı ilçesi. Esad güçleri, Kızıldağ’ı aralıksız bombalıyor.

Esad rejimine bağlı güçler üç gün önce geri püskürtüldükleri Bayırbucak’taki TürkmenDağı’na yönelik saldırılarını dün topçu ateşi altında yeniden yoğunlaştırdı. Türkmen köylerine komşu olan Cebel Ekrad’ın da yoğun saldırı altında olduğu bildirildi.

KUŞ UÇUŞU 7-8 KM ÖTESİ

Yayladağı’nın girişinde, savaşın panoramik olarak izlendiği alanda canlı yayın araçları için top sesleri haber olma özelliğini biraz kaybetmiş. Vatandaşlar için de kuş uçuşu 7-8 km ötedeki dağların bombalanması sıradanlaşmış, herkes işinde gücünde.

TEKİRDAĞ’DAN TÜRKMEN DAĞI’NA

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde yaşayan AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı üyesi 27 yaşındaki Emrah Çelik, 10 Haziran’da Bayırbucak Türkmenleri'nin bulunduğu bölgedeki Beşer Molla komutasındaki 2. Sahil Tümen Komutanlığı'na gönüllü olarak katıldı. Son 7 aydır Esad güçlerine karşı savaştıklarını kaydeden Çelik, şunları anlattı: “Bugüne kadar şehitler verdik, içinde 5 Türk şehidimiz de var. Çok zor şartlar altında imkansızlıklara rağmen Türkmen Dağı’nı ve bölgemizi çok güçlü devletlere karşı özellikle Rusya ve İran desteğini arkasına alan Esed'e, IŞİD ve PYD'ye karşı savunuyoruz. Türkiye her zaman yanımızda oldu. Çadır ve mevzilerde sabahlıyoruz. Tüm zor şartlara rağmen Türkmen Dağı düşmeyecek ve zafer Allah'ın izniyle Türkmenlerin olacaktır. Türkmen Dağı 2. Sahil Tümeni olarak bize gelen yardımları yerel halka dağıtıyoruz. Önceliğimiz halkımızın huzur ve rahatıdır.”

BOMBA YAĞIYOR

Suriye’de Esad rejimine bağlı güçler, son 12 gün süren çatışmalarda Türkmen Dağı ve çevresinde önemli ilerleme kaydetmişti. Ancak rejim güçleri son iki gün bölgedeki Türkmen güçlerinin direnişiyle püskürtülmüştü. Dün sabah 10.45 sıralarında ise Kesab yamaçlarına çekilmiş olan Esad güçleri yeniden Türkmen Dağı’ndaki Kızıldağ Tepesi’ni top atışlarıyla vurmaya başladı. Yerel kaynaklar, Türkmen köylerine komşu olan Cebel Ekrad’ın da yoğun saldırı altında olduğunu aktardı.

ESED GÜÇLERİ TEKRAR ELE GEÇİRDİ

İki gün önceki çatışmalarda Türkmenlerin eline geçen stratejik öneme sahip Kızıldağ tepesi, dün sabah saatlerinden itibaren bombardımana tutuldu.

Tepeyi yoğun saldırılara tutan rejim ve Rus uçaklarının desteği ile karadan zırhlı araçlarla ilerlemeye çalıştı. Gece geç saatlere kadar süren çatışmalar sonucu Kızıldağ rejim güçlerinin eline geçti.

Öte yandan, bölgedeki saldırı ve çatışmalar, Kızıldağ tepesi ve Gimam köyü çevresinde sürüyor.

kaynak: DHA

Bu haber toplam 389 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber