Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Türkiye'nin ilk Dijital Gastronomi Festivali Adana'da gerçekleştirilecek
15 Eylül 2020 / 18:24
Türkiye'nin ilk Dijital Gastronomi Festivali Adana'da gerçekleştirilecek
ADANA'da bu yıl 4'üncü kez düzenlenecek Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin, koronavirüs salgını nedeniyle kitle iletişim araçları kullanılarak dijital olarak yapılacağı bildirildi.

ADANA'da bu yıl 4'üncü kez düzenlenecek Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin, koronavirüs salgını nedeniyle kitle iletişim araçları kullanılarak dijital olarak yapılacağı bildirildi. Adana Valisi Süleyman Elban, festivalin Türkiye'de ilk kez dijital düzenlenen Gastronomi Festivali olduğunu açıkladı.

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Adana Lezzet Festivali için yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar Vali Süleyman Elban'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda tüm detaylarıyla ele alındı. Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan KaralarSeyhan Belediye Başkanı Akif Kemal AkayYüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet KocaispirÇukurova Belediye Başkanı Soner ÇetinSarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, oda başkanları ile festival yürütme kurulu üyeleri katıldı.

Vali Süleyman Elban, tüm dünyada ve Türkiye'de etkili olan koronavirüs salgını nedeniyle bu sene dijital olarak gerçekleştirilmesi planlanan festivalin, Türkiye'nin ilk dijital gastronomi festivali olma özelliğine sahip olduğunu kaydetti. Vali Elban, bir marka haline gelen festival aracılığıyla Adana'nın tarihi, kültürel, gastronomik değerlerini tüm dünyaya tanıtmayı planladıklarını belirtti.TOPLU YEMEK GÖRÜNTÜLERİMİZ OLMAYACAKFestivalde tüm kitle iletişim araçlarının kullanılacağını ve festivalin bu yıl farklı bir boyutta olacağını vurgulayan Vali Elban, "Lezzet Festivalimiz'de sembolik olarak sahne, platform kurulacak. Programlar bu alanlarda gerçekleştirilecek. Ancak vatandaşlarımız pandemi sebebiyle bu alanlarda olamayacak. Yine şehir dışından gelen misafirlerimiz ağırlanacak. Festival sırasında, Master Chef Türkiye adlı televizyon programının bir bölümünün çekimi ilimizde gerçekleştirilecek ve ekip, ilimizi, yöresel lezzetlerimizi tanıtacak. Yine birçok ünlü şefi kentimizde ağırlayacak, birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapacağız. Ancak geçen senelerden tek farkı, bu sene maalesef alanlarda sergilenen toplu yemek görüntülerimiz olamayacak. Festivalimizin dördüncüsünü pandemi kuralları doğrultusunda olabildiğince coşkulu bir şekilde düzenleyeceğiz. Etkinliklerimizin, yerel ve ulusal medya ile sosyal medyada yaygın bir şekilde yer alacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Toplantı, festivale yönelik çalışmaların detaylı bir şekilde değerlendirilmesinin ardından görüş ve önerilerin dile getirilmesiyle sürdü.

Kaynak: DHA

Kaynak: Sondakika

Bu haber toplam 1,089 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kültür-Sanat  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber