Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Türkiye 2 İsveç 1
06 Mart 2014 / 08:22
Türkiye 2 İsveç 1
Milliler 'Biz hazırız' dedi

EURO 2016 elemeleri hazılıklarına devam eden milli takımımız, Ankara'da 19 Mayıs Stadı'nda konuk ettiği İsveç'i 2-1 mağlup ederek elemeler öncesi büyük moral kazandı.

Milli Tkım'a galibiyeti getiren golleri 2. dakikada Mevlüt ve 58. dakikada Olcan'dan gelirken, İsveç'in tek golü 54. dakikada Ola Toivonen'den geldi.

MAÇTAN DETAYLAR;

- 74. dakikada Mevlüt toğpu ağlara yolladı, fakat öncesinde yardımcı hakemin ofsayt bayrağı havadaydı.
- 57. dakikada Caner'in sol çaprazdan ceza sahasına ortasında Olcan'ın kafa vuruşu ağlarla buluştu. 2-1
- GOOOOLLLLLLL... Olcan... Olcan... Olcan...
- GOL: İsveç 54. dakikada attığı golle eşitliği yakaladı.
- Üst üste İsveç kalesinde tehlike yarattık. Arda'nın  kaleyi çapraz noktadan muhteşem şutu direğin köşesinden döndü, dönen topa Mevlüt'ün rövaşatasında top az farkla auta gitti.
- İkinci yarıya konuk takım İsveç başladı.
- Karşılaşmanın ilk yarısı Millilerimizin 1-0'lık üsütünlüğü ile sona erdi.
- Dakika 30: Bu dakikaya kadar topla oynamada üstünlüğümüz var. Türkiye % 53, İsveç %47
- İsveç tehlikeli geldi. 25.dakikada Jimmy Durmaz'ın kaleye uzak bir noktadan yerden sert vuruşunu Gökhan kale çizgisinden çıkardı.
- 2. dakikada ceza sahası sağ çaprazdan gelen topa Mevlüt'ün kafa vuruşu ağlarla buluştu 1-0
- GOOOOLLLLLLL... Mevlüt.. Mevlüt... Mevlüt...
- Karşılaşma Millilerimizin vuruşu ile başladı. Haydi milli takım tüm kalpler sizinle...

İŞTE İLK 11'LER VE YEDEKLER;

TÜRKİYE: Onur Kıvrak, Gökhan Gönül, Semih Kaya, Ersan Adem Gülüm, Caner Erkin, Alper Potuk, Selçuk İnan, Nuri Şahin, Arda Turan, Burak Yılmaz, Mevlüt Erdinç
YEDEKLER: Volkan, Tolga, İshak, Birol, Uğur, Umut, Olcay, Adem, Mehmet Topal, Murat Duruer, Olcan, Tarık Çemdal

İSVEÇ: Isaksson, S.Larsson, R. Bengtsson, M.Antonsson, P.Bengtsson, Jimmy Durmaz, Pontus Wernbloom, Albin Ekdal, Kacaniklic, Zlatan İbrahimovic, Marcus
YEDEKLER: Johan Johnsson, Nilsson, Elm, Elmander, Kraft, Hiljemark, Ekstrand, Tankoviç, Toivonen

HAKEMLER: Milorad Mazic, Milovan Rimtiç, Dalibor Djurdjeviç (Sırbistan)

10 Yıl Sonra İlk Randevu
 
EURO 2016 elemeleri hazılıklarına devam eden milli takımımız, İsveç ile karşı karşıya geliyor. 10 yıl sonra Ankara'da maça çıkan milli takıımımızın hedefi, güçlü rakibi karşısına alacağı galibiyetle elemeler öncesinde moral kazanmak. Ay-yıldızlı ekip, bugüne dek Ankara'da 28 maça çıkarken, bunlardan 13'ünü kazandı, 10'unu yitirdi, 5 maçta da eşitliği bozamadı. İlki İstiklal, diğerleri Ankara 19 Mayıs Stadı'nda yapılan maçlarda başkentte toplam 49 gol atan milliler, kalelerinde 35 gol gördü. Türkiye, Ankara'da en farklı skorlu galibiyetini 7-0'la Suriye karşısında alırken, en farklı skorlu yenilgisini ise 5-1'le İsviçre karşısında yaşadı.

Özel maçta bugün Ankara'da İsveç ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'nın 91 yıllık tarihinde oynadığı toplam 512 maç içinde 243'ünü özel karşılaşmalar oluşturdu. Milliler özel karşılaşmalarda 84 galibiyet, 66 beraberlik aldı, 93 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, özel maçlarda toplam 305 gol atıp, 358 golü kalesinde gördü. Türkiye, son oynadığı özel maçta 19 Kasım 2013 tarihinde Mersin'de Belarus'u 2-1 yendi.

Millî Takım'ın 513. sınavı
 
Ankara 19 Mayıs Stadı'nda İsveç'le karşılaşacak olan A Millî Takımımız, tarihinde 512 maça çıktı. Ay-yıldızlı takımımız, 26 Ekim 1923'te Romanya ile 2-2 berabere kaldığı ilk müsabakasından bu yana 90 yılda oynadığı 512 maçta 186 galibiyet alırken 120 kez berabere kaldı, 206 kez de sahadan yenilgiyle ayrıldı. 90 yıla sığan ve 269'u resmi, 243'ü özel olan bu 512 maçta Millî Takımımız 666 gol atarken kalesinde de 768 gol gördü.

MAÇTAN NOTLAR..

Türkiye-İsveç maçını izlemeye gelen taraftarlar maç öncesi ısınma hareketleri sırasında "Arda İbra'yı buraya getir" diye tezahürat yaması dikkat çekti. Isınma hareketleri boyunca tribünler "İbrahimoviç tezahüratı ile inledi. İbrahimoöiç ise tribünlere aylkışlarla karşılık verdi.

Ankara'nın bağları ile çıktılar
 
Milli takımın İsveç ile yapacağı maç öncesi soyunma odasından çıkarken stat hoperlöründen "Ankaranın bağları büklüm büklüm yolları" adlı şarkı çalmalı tribünleri hareketlendirdi.

13 numaralı kapı kırıldı taraftar içeri daldı
 
Türkiye-İsveç maçını izlemeye gelen bir grup taraftar 19 Mayıs Stadının 13 nimaraları kapı görevlisini darbederek kapıyı kırdılar ve içeri girdiler. Güvenlik güçleri ise kapı kırıldıktan sonra olay yerine giderek daha fazla taraftarın içeri girmesini önlediler.

Şeref tribünü kapalı gişe!

Türkiye-İsveç milli maçı öncesi 19 Mayıs Stadının şeref tri.bününde aşırı kalabalık nedeniyle oturulacak koltuk bulunamadı. Bir çok bakan ve millitvekilinin de izlediği karşılaşmada bir çok protokol karşılaşmayı ayakta izledi.

İkinci Semih vakası...
 
Maçın 43'ncü dakikasında İbrahimoviç'in kaleye attığı sert şuta hakem aut kararını verdi. İbrahimoviç itiraz etti. Nuri hakeme giderek evet .bana çarptı dedi. Bunun üzerine orta hakem korneri işaret etti. İbrahimoviç, Nuri'yi tebrik etti.. 

Bu haber toplam 318 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Spor  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber