Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Tümer'den 'çöplük' incelemesi
15 Kasım 2017 / 08:03
Tümer'den 'çöplük' incelemesi
CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, ‘Sofulu Çöplüğü’ etrafındaki yapılaşmaya dikkat çekti.

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, ‘Sofulu Çöplüğü’ olarak bilinen Adana Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisleri etrafındaki yapılaşmaya dikkat çekti. Tesislerde incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Tümer, vatandaşların haklı olarak yoğun çöplük kokusundan şikayet ettiğini ancak Adana Büyükşehir Belediyesi ile yapılan sözleşmeye göre tesisin bulunduğu yerden kaldırılmasının kolay olmadığını ifade etti.


Sarıçam’daki çöplük etrafında altyapı yetersizliği ve çöplük kokusuna rağmen Sofulu Belde Belediyesi’nin Sarıçam İlçe Belediyesi olurken çöplük sorununun göz ardı edildiğini, yeni bir şehir kurulurken problemlerin de o esnada çözülebileceğine dikkat çeken Tümer, “Ayrıca Adana Büyükşehir Belediyesi, bu bölgeyi de kapsayan 3 kez nazım imar planı yaptı. Bu plan çalışmalarında da çöp alanına çözüm getirilmedi. Şimdi ise orada çöp alanı yokmuş gibi 1/1000 ölçekli planlara bağlı olarak ruhsat verilmeye devam ediliyor” diye konuştu.

Vatandaşlar sıkıntı çekiyor
2017 yılından başlamak üzere yoğun bir yapılaşmaya meydan verilen Sarıçam’daki çöplük etrafındaki vatandaşların pis koku nedeniyle sıkıntı çektiğini belirten Tümer, Sarıçamlıların çöplük sorununun çözülecek gibi görünmediğini ifade etti. Tümer, “Adana Büyükşehir Belediyesi ile yapılan anlaşma gereği 2008 yılında kurulan Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin aldığı Çevre Etki Değerlendirme Raporu’nda (ÇED) ve Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan sözleşme gereği bin 200 metre mesafeye kadar yapılaşma izni verilmeyeceği belirtiliyor. Karşılıklı imzalanan sözleşmeye rağmen çöplük etrafının hemen yanında olabildiğince artan yapılaşmaya izin veren belediye yetkilileri bu etaptan sonra vatandaşın sorununu görmezden gelmemelidir” diye konuştu.

İki üniversite arasında sıkıştı
Bölgede yapımı devam eden stadyum ile birlikte eğitim-öğretime başlayan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin yanı sıra Çukurova Üniversitesi, yapımına başlanan Yeni Adana Fen Lisesi, Büyükşehir Belediyesi Toplu Konutları ile çok sayıda inşaatın sürdüğünü anımsatan Tümer, vatandaşların haklı olarak kokudan rahatsızlığını dile getirdiğini ancak yap-işlet-devret modeliyle yapılan Katı Atık Bertaraf Tesisleri’nin kaldırılmasının kolay görünmediğini vurguladı.

Tesis yetkilileriyle yaptığı görüşmede bugüne kadar yapılan yatırımların 100 milyon lirayı bulduğuna dikkat çeken Milletvekili Tümer, şirket yetkililerinin tesisin kaldırılmasına yönelik çabalar karşısında yatırım maliyetlerini talep edeceklerine vurgu yaptı.

Tümer, iki üniversite ile konutlar arasına sıkışan çöplüğü, öngörü ve vizyonel bakış açısından yoksun olarak vatandaşa mahkum edenlerin sorunu çözmekle yükümlü olduğunu sözlerine ekledi.
Bu haber toplam 565 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber