Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
TSK'dan flaş açıklama: Yollar kontrol altında!
04 Mart 2018 / 22:23
TSK'dan flaş açıklama: Yollar kontrol altında!
Afrin\'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı 44. gününde devam ediyor. TSK\'dan yapılan açıklamada, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2668 oldu.

TSK'dan Afrin'deki harekatla ilgili açıklama geldi. Açıklama şöyle: "Zeytin Dalı Harekâtında, Şeyh Hadid beldesi dâhil 7 yerleşim yeri ile Racu ve Cenderis’ten Afrin’e ulaşan yollar kontrol altında. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2668". Uzmanlara göre bu durum Cenderis’in de büyük ölçüde çevrelendiği anlamına geliyor. Gün içinde 56 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından geçen 20 Ocak günü Türkiye'nin sınır hattı ile bölgedeki güvenlik ve istikrarın sağlanması, bölge halkının teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarılması amacıyla Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG'li ve DEAŞ'lı teröristlere yönelik başlatılan 'Zeytin Dalı Harekâtı'nda 44'üncü güne girildi.

Zeytin Dalı Harekatı'nda dün Afrin'e ulaşan yaklaşma istikameti üzerinde olması ve içinde çok sayıda teröristin barınmasına imkan vermesi nedeniyle kritik bir öneme haiz olan Racu beldesi başta olmak üzere, Hamilek, Ramadiye, Badinli, Karkin, Ali Bezanlı ve Çemenli dahil toplam 7 yerleşim yerinde kontrol sağlandı.

YOĞUN ÇATIŞMA

Bölgedeki kaynaklar Racu'nun alınmasının ardından TSK'nın Afrin'e ilerleyişinin hızlanacağını bildiriyor. Dün geceden bu yana Racu'dan kaçan teröristlerle yoğun çatışmalar yaşanıyor.

YARALI ASKERLER KIRIKHAN'DA

İHA'nın geçtiği habere göre, Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Türk askeri ve ÖSO mensupları Raco bölgesinde teröristlerle çatışmaya girdi. Çıkan çatışmada yaralan askerler Kırıkhan Devlet Hastanesine getirildi. 

İŞTE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR:

19:11 Genelkurmay Başkanlığınca, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, hava kuvvetleri, taarruz helikopterleri ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen operasyonlar neticesinde, müteakip harekat için önem taşıyan Şeyh Hadid Beldesi başta olmak üzere, Hacı Halil, Halilo, Kura, Aranda, Soğulcak ve Bafliun dahil 7 yerleşim yerinde kontrolün sağlandığı bildirildi. Son iki günde icra edilen operasyonlar sonucunda, Racu ve Cenderis'ten Afrin'e ulaşan karayollarının da kontrol altına alındığı belirtildi.
 

19:04 TSK: “Son iki günde icra edilen operasyonlar sonucunda, Racu ve Cinderes’ten Afrin’e ulaşan karayolları kontrol altına alınmıştır. İcra edilen bu operasyonlar sonucunda 56 terörist etkisiz hale getirilmiş, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2668’e ulaşmıştır.”

Öğleden sonra sınırda konuşlu birlikler, insansız hava araçları ve istihbarat birimleri tarafından belirlenen Cinderes bölgesindeki teröristlere ait barınak, mevzi ve toplanma alanlarını Fırtına obüsleri ile vurmaya başladı.Aynı bölgelere savaş uçakları tarafından da hava bombardımanı düzenlendi.

Afrin'in dört köyü daha temizlendi. Bafliun, Halilo, Soğulcak, Aranda

Şeyh Hadid Beldesi teröristlerden temizlendi. 

12:00: Afrin ve Cinderes'in bağlantısı kesildi

11:23: TSK ve ÖSO, Afrin'in Hacı Halil köyünü teröristlerden temizledi

TSK'DAN AÇIKLAMA

09:44: Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Zeytin Dalı Harekatının başlangıcından itibaren 2612 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, harekat kapsamında terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik kara ve hava operasyonları devam ediyor.

Harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2612 oldu.

TSK son açıklamasında etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2516 olduğunu açıklamıştı. 

HEDEFLER VURULMAYA DEVAM EDİYOR

08:00 Harekat kapsamında  teröristlere ait mevziler, savaş uçakları, helikopter ve topçu birlikleri tarafından vuruldu.

 

Bu haber toplam 1,028 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber