Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Tren kazasında ihmal şüphesi
22 Nisan 2015 / 20:05
Tren kazasında ihmal şüphesi
Kamyon sürücüsüne hemzemin geçitte tren çarpması sonucu ölmesinin ardından o an bariyerlerin açık olduğu belirtildi.

Balıkesir’den Adana’ya zeytin getiren kamyon sürücüsünün, hemzemin geçitte trenin çarpması sonucu ölmesinin ardından sürücünün bağlı olduğu şirketin görevlisi, o an bariyerlerin açık olduğunu belirterek, “Fotoğraflarda da görüldüğü üzere giriş bariyerleri zarar görmemiş, diğer bariyerler de kamyonun çarpacağı yönün tersi yönünde devrilmiş” dedi.


Kaza, 2 gün önce Sarıçam ilçesinde bulunan Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde meydana geldi.
 
Üzeyr Melik (55) 10 H 8650 plakalı kamyona Balıkesir'den zeytin yükleyip Adana'ya gelmek için yola çıktı. Sabah saat 05.00 sıralarında Adana'ya giriş yapan Melik, saat 05.30'da da Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ne giriş yaptı. Melik, sanayi bölgesinin girişindeki hemzemin geçitten geçmek isterken iddiaya göre tren geleceği için bariyer indirildi ancak buna rağmen hemzemin geçitten geçmek isteyen Melik'in kullandığı kamyona tren ortadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaklaşık 4 metre savrulan kamyon, refüjdeki palmiye ağacına çarpıp kökünden söktü. Sürücü Melik ise, sürücü koltuğundan fırladığı yolcu koltuğu kısmında sıkışarak hayatını kaybetti.

Bariyerin kapalı olduğu iddialarını reddeden zeytin firmasının görevlisi Güray Canoğlu, kazanın sebebinin tren makinisti ya da bariyerleri kontrol eden görevlinin ihmali olduğunu söyledi. Medyada yer alan haberleri doğru olmadığını söyleyen Canoğlu, “Oradaki fotoğraflarda da belli. Bir taraftaki bariyerlerin zarar görmediği gayet net. Orada eğer bir kamyon zorlasaydı bariyeri, o yöne doğru devrilirdi ama tersine devrilmiş. Şoförün ailesi mağdur, şirketimiz de mağdur. O an orada bulunan güvenlik kameralarının da günlerdir kayıtta olmaması ayrı bir sorun” diye konuştu.
Bu haber toplam 344 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber