Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Torbacılara 'yeni yıl' baskını
31 Aralık 2017 / 10:26
Torbacılara 'yeni yıl' baskını
Adana’da yeni yıl kutlamaları öncesinde, ‘torbacı avı’na çıkarak 31 mahallede baskın yaptı.

Adana’da yeni yıl kutlamaları öncesinde, ‘torbacı avı’na çıkarak 31 mahallede daha önceden belirlenen adreslere son bir haftada şok baskınlar düzenleyen polis, 156 kişiyi yakaladı. Zanlılardan 63’ü tutuklanırken, uyuşturucu maddelerinin yanı sıra aralarında uzun namlulu silahların da bulunduğu küçük bir cephaneliğe de el konuldu. Polis, ele geçirilen silahların başka bir olayda kullanılıp kullanılmadığını araştırıyor.


Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kent genelinde ‘torbacı’ olarak bilinen sokak satıcıları ve onlara uyuşturucu temin edenlere yönelik operasyon düzenledi. Polis, 31 ayrı mahallede daha önceden belirlenen adreslere şok baskınlar gerçekleştirdi.

156 torbacı gözaltına alındı
Gerçekleşen operasyonda 125’i uyuşturucu satıcısı olmak üzere toplam 156 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ev ve üzerlerinde yapılan aramalarda; 690 pakette 14 kilo 18 gram esrar, 550 gram toz esrar, 47 pakette 6 kilo 29 kilo eroin, 853 adet Extacy adlı sentetik uyuşturucu hap, 21 gram kokain, 18 kök genetiği değiştirilmiş esrar olarak da bilinen Skunk adlı bitki ele geçirildi.

Operasyon kapsamında Adana’da ilk kez, dünyanın en tehlikeli uyuşturucularından olan jelatin kare şeklinde satılan; Lysergic Acid Deithylamid (LSD) adlı madde ele geçirildi. Toplam 10 adet folyoya sarılı emdirilmiş pul şeklinde hazırlanan ve kokainden 100 kat daha etkili olan LSD’nin, 80 liradan satışa sunulduğu belirlendi.

Cephanelik ortaya çıktı
Gözaltına alınan 156 kişiden 63’ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğerleri de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yapılan aramalarda küçük bir cephanelik de ortaya çıktı.

Operasyonlarda el konulan; 2 adet AK-47 marka uzun namlulu piyade tüfeği, bir adet Thompson marka otomatik silah, 5 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet ruhsatsız av tüfeğinin de bir başka olayda kullanılıp kullanılmadığı araştırılıyor.
Bu haber toplam 726 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber