Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Tombala oynatan sendika kapatıldı
01 Temmuz 2015 / 09:20
Tombala oynatan sendika kapatıldı
Adana’da kumar oynatmak için kurulduğu belirlenen Çukurova Eğlence Kalkınma İş Sendikası’na (Çek-İş) Ramazan'da 4'üncü kez tombala oynatılırken baskın yapıldı. Sendika, valilik kararıyla süresiz olarak kapatıldı.

Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekipleri, Seyhan ilçesi Çakmak Caddesi’ndeki bir iş merkezinde daha önce 3 kez baskın yaptıkları yerde kumar oynatıldığı ihbarını aldı. Polis ekipleri, Çek-İş Sendikası'na dördüncü kez yapılan operasyonda 76 kişiyi tombala oynarken, 8 kişiyi de tombala oynatırken yakaladı. Tombala oynayan 76 kişiye 208’er lira idari para cezası kesildi. Sendika Başkanı Çetin Bengü’nün de aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında da adli işlem yapıldı. İfadeleri alınan şüpheliler, kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak suçundan idari para cezası yazılarak serbest bırakıldı. Baskında çok sayıda tombala malzemesi ele geçirildi. Operasyonun ardından sendika valiliğin kararıyla süresiz olarak kapatıldı.

İKİ SİYASİ PARTİ, KOOPERATİF, DERNEK VE SENDİKA KURDULAR

Tombala oynatmaktan bıkmayan zanlılar, kumar oynayabilmek ve oynatabilmek için önce kooperatif, ardından dernek ve daha sonra ise lokal kurdu. Ancak hepsine polis operasyon yaparak tek tek kapattı. Bunun üzerine zanlılar, Güven Parti İl Başkanlığı’nı kurup burada tombala oynattı. Polis buraya da 50 kez operasyon yaptı. Aynı kişiler, daha sonra Milliyetçi Yükseliş İrade Partisi İl ve İlçe Başkanlıklarını açtı. Ancak polis pes etmeyerek buraya da art arda operasyon yaptı. Bunun üzerine jandarma sorumluluk bölgesine gidip burada tombala oynamaya başlayan tombalacılar, daha sonra tekrar kent merkezine gelerek bu kez de sendika kurdu. Polis, sendika binasın da art arda 4 baskın yaptı. Son baskının ardından valilik kararıyla sendika kapatıldı

Bu haber toplam 503 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber