Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
TMO'dan çiftçilere açıklama
04 Haziran 2018 / 14:24
TMO'dan çiftçilere açıklama
Adana'da, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) hububat alımı yapmadığı yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğu bildirildi.

TMO Adana Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, son günlerde kurumun Adana’da hububat alımı yapmadığı yönünde bazı basın yayın organlarında, gerçekle ilgisi olmayan asılsız iddiaların gündeme getirildiği ifade edildi.

 
Adana’da buğday hasadının mayıs başında başladığı ve mayıs ayı sonu itibariyle 
tamamlandığı belirtilen açıklamada, Adana’da buğday hasadı ile birlikte TMO, Adana Şube Müdürlüğü başta olmak üzere şube müdürlüğüne bağlı 6 ajans müdürlüğün, 5 tesisli ekipte ve TMO ile protokol imzalayan 6 farklı lisanslı depo olmak üzere 18 ayrı noktada, alımlara başlandığı kaydedildi. 

Bugünü kadar 135 bin ton buğday alımı yapıldı 
TMO'nun, bugüne kadar Adana’da üreticilerden 135 bin ton buğday alımı gerçekleştirdiği, vadesi gelen 58 bin ton buğday karşılığı üreticilere 62 milyon TL ödeme yaptığı ve ödemelerin devam ettiği vurgulanan açıklamada şunlara yer verildi: 
"Alımlarımız hafta sonu dahil tüm hızıyla sorunsuz bir şekilde devam etmekte olup fiyatlarımızın erken açıklanması ve hızlı alım yapılması üreticilerimizde memnuniyet uyandırmıştır. Yörede buğdayın protein oranının yüksek olması dolayısıyla TMO’nun ton başına 1.050 TL olarak açıkladığı AKS ekmeklik buğday alım fiyatı 1.110 TL’ye kadar çıkmaktadır. 'Ofis çiftçinin dostudur' ilkesiyle TMO, üreticimizin her zaman yanındadır ve olmaya da devam edecektir. Farklı kişisel amaçlarla gerçekle ilgisi olmayan açıklamalar çiftçimize zarar vermekten başka amaç taşımamaktadır. Bu tür açıklamalarda herkesin toplumsal sorumluluk duygusu ile hareket etmesi gerekmektedir."
Bu haber toplam 1,003 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Ekonomi  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber