Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Tiyatro kursuna yabancı ilgisi
17 Mayıs 2016 / 10:08
Tiyatro kursuna yabancı ilgisi
Çukurova Belediyesi’nce düzenlenen tiyatro kursları her kesimden yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Aralarında, Filipinli ve Suriyeli kursiyerlerin de bulunduğu yüzlerce tiyatro öğrencisine sertifikalarını dağıtan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Kültür ve sanat faaliyetlerimiz hız kesmeden devam edecek. Görüyorsunuz, Türkiye Avrupa Birliği’ne giremedi ama biz dünya ülkelerini Çukurova’da buluşturduk” dedi. 
Çukurova Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü tarafından düzenlenen ücretsiz tiyatro kursları genç yaşlı, kadın erkek birçok kesimden yoğun ilgi görüyor. 3 ay boyunca Çukurova Belediyesi’nde tiyatro eğitimi alan yüzlerce öğrenci sertifikalarını Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in elinden aldı. Kış döneminde verilen tiyatro kurslarına, Sığınmacılar ve Göçmenler Derneği’nin yönlendirdiği Suriyeli çocuklar da katılım sağladı. Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Gençlerimizin gelişimi bizim için çok önemli. Bu nedenle kültür ve sanat faaliyetlerine önem veriyoruz. Tiyatro eğitimi ile çocuklarımızın yeteneklerini sergileyerek, sosyal becerilerini geliştirmelerine imkân sağlıyoruz” dedi. Suriyeli çocukların aldıkları eğitimle, topluma entegre olduklarını söyleyen Çetin, Suriyeli çocuklar Garam Marvan, Nur Ajlan, Ahmet Gılla, Abdurrahman Süveri, Hazım Berri ve Filipinli kursiyer Dalya Ballı’yla beraber 100 kursiyere sertifikalarını vererek başarılar diledi. Tiyatro eğitimi alan gençler de tiyatroyu çok önemsediklerini belirterek, bu imkanı sunan Başkan Çetin’e teşekkür etti.
Amaçlarının gençlere tiyatro ve sanat sevgisini aşılamak olduğunu ve Adana halkının düzenlenen kurslara yoğun ilgi gösterdiğini belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Yaz dönemi tiyatro kurslarımızda konusunda birikimli ve uzman eğitmenlerimizle yüzlerce vatandaşımıza kurs vermeye edeceğiz. Sanatsever Adanalı hemşerilerimizi bekliyorum” dedi.
Çukurova Belediyesi’nde yaz dönemi tiyatro kurslarında kayıtlar başladı. 11 Temmuz’da başlayacak derslere katılım için vatandaşların Çukurova Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekiyor.

Bu haber toplam 1,330 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kültür-Sanat  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber