Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Teslim olan PKK'lı itiraf etti: Çocukları...
30 Haziran 2014 / 13:14
Teslim olan PKK'lı itiraf etti: Çocukları...
İddiaya göre PKK dağa kaçırdığı çocukları dövüyor. İddianın sahibi ise dağdan inerek güvenlik güçlerine teslim olan bir PKK'lı...

Terör örgütü PKK'nın çocukları zorla dağa çıkarılmasına vicdanı el vermediği için şubat ayında Tunceli kırsalında güvenlik kuvvetlerine teslim olduğunu söyleyenz kadın militan M.T. (26), nasıl kandırılıp dağa çıkarıldıklarından, işadamlarının tehdit edilmesine, pikniğe giderken dağa çıkarılan çocuklara kadar her şeyi tek tek anlattı. 19 yaşında iken Lice'nin bir köyünden kandırılıp dağa çıkarıldığını ve 7 yıldır dağda olduğunu belirten M.T. şunları anlattı:

ZORLA GÖTÜRDÜLER: Halkımıza barış getireceklerini söylüyorlardı hep. Türkiye devletini adeta yaşama hakkımızı gasp eden bir düşman gibi gösteriyorlardı. İkna seansları yetmeyen arkadaşlarımı da silah zoruyla dağa aldılar. Gittiğimizde gördük ki, orada kimsenin derdi barış değil.

YUVAMIZDAN ETTİLER: Tek işimiz silahla dağda gezmek değildi. Köleleriydik adeta üst yönetimin. Aç kalırdık, ailemizi öldürmekle tehdit ederlerdi. Çatışmalarda kaza kurşunuyla tehdit ederlerdi. Beni koruyacaklarını söyledikleri yerde, haraç vermeyenleri kurşuna dizdirdiler.

PİKNİKTEN KAÇIRDILAR: En acısı son dönemde yaşadıklarımdı. Köylerden, şehirlerden artık aklı başına gelmiş insanları kandıramadıklarını görünce çocukları kandırmaya, kaçırmaya başladılar. Tüfeği taşıyamadığı için öldüresiye dayak yiyenleri görüp bir şey yapamamak çok acı vericiydi. Yeni gelenlerden birisiyle konuştum. 16 yaşındaydı ve "evden en son çıktığımda pikniğe gidiyordum" dedi.

İŞADAMLARINA TEHDİT: Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde bir fabrika kurulacaktı. Şirket sahiplerinin bölgeye gelirken geçeceği yolda çevirme yapma emri aldık. Beklediğimiz şirket yöneticisinin arabasını durdurduk ve silahlarımızla tehdit ettik. Ya yapma ya da yapacaksan vergisini bize vereceksin dedik. Öldürmekle tehdit ettikleri annem, babam bir yanda, devlet bir yandaydı.

Kaynak: Sabah 

Bu haber toplam 498 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber