Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Terör Ankara'yı vurdu: 95 ölü
11 Ekim 2015 / 17:44
Terör Ankara'yı vurdu: 95 ölü
Ankara Tren Garı Kavşağı'nda meydana gelen saldırıda ölü sayısı artıyor. Son açıklamaya göre, 95 kişi hayatını kaybetti.

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Adalet Bakanı Kenan İpek ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, patlamanın ardından basın açıklaması düzenledi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 86 kişinin hayatını kaybettiğini, 28’i ağır 186 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Selami Altınok:
Bu terör eylemi milletimize ve Türk demokrasisine yapılan bir eylemdir. Ölenlere rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Gerek olayın olduğu yerde gerekse Sıhhiye’de gerekli önlemler alınmıştı. Maalesef acımız büyük. Sayın Başbakanımız da gerekli açıklamaları yapacaktır. Çalışmalar devam ediyor.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu:
İnsanlarımız katlederek öldüren hain bir saldırıyla karşı karşıya kaldık. Haince ve profesyonelce bir saldırıda bulunuldu. Sağlık Bakanlığı olarak saat 11’de olay yerinde 21 ambulansımız olay yerine ulaşmıştır. Barış mitingi olduğu için olay yerinde 4 ambulansımız mevcuttu ve gereken müdahaleyi yapmıştır. Hastanelerimize yoğun bir şekilde ekipler hızla gelmiştir.

Müezzinoğlu, "Hayatını kaybedenlerin sayısı 62, bize olay yerinden vefat ederek getirilmiş vaka sayımız. 24 ağır yaralı olarak gelmiş, müdahale esnasında kaybedilen vaka. Toplam 86 vatandaşımızı kaybetmiş durumdayız" dedi.

Adalet Bakanı Kenan İpek ise, "Bu menfur saldırı dolayısıyla hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Olayın oluşu ve devamındaki çalışmalar konusunda Sayın Bakanlarımız bilgi verdiler. Adli boyutuyla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız olaydan hemen sonra çalışmaya başladı. 4 Cumhuriyet Başsavcımız, 16 Cumhuriyet Savcımız olay yeri ve adli tıpta titiz bir çalışma yürütüyorlar. Yaklaşık 1 saatlik bir çalışma kalmıştı olay yeriyle ilgili. Adli tıp boyutuyla ilgili İstanbul’dan yeni ekipler getirttik. Cenazelerin otopsileri tamamlanacak ve ailelerine teslim edeceğiz. Başsavcılığımızın titiz çalışması devam ediyor. Olayın arka planı aydınlatılmış olacak" dedi.

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden son yapılan açıklamada, "Saat 23.10 itibariyle, menfur saldırı sonucu 48'i yoğun bakımda 246 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. Olayda 95 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir" bilgisine yer verildi.
 
CENAZELER AİLELERİNE TESLİM EDİLİYOR
Başbakanlık Koordinasyon Merkezi’nden gece saatlerinde yapılan açıklamada,''10 Ekim saat 23:10 itibariyle, menfur saldırı sonucu 48’i yoğun bakımda 246 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. Olayda 95 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Ankara genelinde 29 hastanede tüm birimlerimiz teyakkuz halinde görevlerinin başındadır. Acil hasta nakli ihtiyacı ihtimaline karşı 5 ambulans helikopter ve 1 ambulans uçak hazır bekletilmektedir.Patlama anından itibaren 57 ambulansımız görev yapmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın kimlik tespiti ve otopsi işlemleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülmektedir. Bu çerçevede otopsi işlemleri biten cenazeler gecikmeksizin ailelerine teslim edilmektedir. 10 cenaze ailelerine teslim edilmiştir.'' denildi.
 
HALAY ÇEKENLERİN ARKASINDA PATLAMA
Görüntülerde bir grup "Bu meydan kanlı meydan" sloganları eşliğinde halay çekerken hemen arkalarında büyük bir patlama oluyor.
Bu haber toplam 514 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber