Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Termometreler çıldırdı! Şehir yanıyor
19 Mayıs 2015 / 15:57
Termometreler çıldırdı! Şehir yanıyor
Adana'da meteoroloji tarafından gölgede 38 derece ölçülen hava sıcaklığı, güneşe direkt maruz kalan termometrede 48 derece olarak göründü.

Soğuk geçen mart ve nisan ayından sonra mayıs ortalarında Adana'da sıcak ve nemli hava etkili olmaya başladı. Bugün meteoroloji, internet sitesinde Adana'da hava sıcaklığını gölgede 38 derece gösterdi. Ancak Atatürk Parkı'nda bulunan ve güneşe direkt maruz kalan termometre sıcaklığı 48 derece olarak ölçtü. Bu sıcak ve nemli havadan bunalanlar parklara ve sulama kanallarına akın etti.

Özellikle sıcak havadan bunalan çocuklar DSİ'ye ait sulama kanallarına girerek serinleme yöntemini seçti. Çocuklar havaların mayıs ayı olmasına rağmen yaz sıcağı gibi olduğunu belirterek, "Havuz bize çok uzak olduğu için serinlemek için kanala giriyoruz. Hava çok sıcak ancak böyle serinliyoruz" dedi.

Şehir dışına çıkamayan vatandaşlar ise parklara gelerek burada ağaç gölgesinde oturmayı tercih etti. Sıcak havadan kuşlarda etkilenirken onlar da buldukları su birikintilerinde serinlemeye çalıştı.

Meteorolojiden alınan bilgiye göre hava sıcaklığı yarın 34 derce, perşembe günü ise 28 dereceye kadar düşecek. Hafta sonu ise hava sıcaklığı tekrar 30 dereceleri görecek.

Bu haber toplam 271 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber