Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Telefonlarında 'Bylock' Bulunan Polisler Adliyeye Sevk Edildi
26 Ağustos 2016 / 09:25
Telefonlarında 'Bylock' Bulunan Polisler Adliyeye Sevk Edildi
ADANA'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 33 polis, adliyeye sevk edildi.

ADANA'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 33 polis, adliyeye sevk edildi. Polislerin, Siber Suçlar Şubesi'nde incelenen cep telefonlarında FETÖ üyelerinin kendi aralarında kullandıkları mesajlaşma programı olan 'ByLock' bulundu.

15 Temmuz'daki darbe teşebbüsü sonrasında başlatılan soruşturmada FETÖ'cü oldukları şüphesiyle açığa alınan ve yapılan inceleme sonrasında örgütle bağlantısı olduğu saptanarak gözaltına alınan polislerden 33'ü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından plastik kelepçeli olarak Adli Tıp Birimi'ne götürüldü. Burada sağlık kontrolünden geçirilen 33 polis daha sonra adliyeye sevk edildi.

Cep telefonlarında yapılan incelemede ByLock bulunan şüphelilerin 17-25 Aralık'tan sonra FETÖ'ye ait Bank Asya'da hesap açıp yüklü miktarda para yatırdıkları, örgütün yayın grubuna abone oldukları, kapatılan Kimse Yok mu Derneği'ne bağış yaptıkları saptanırken, maaşlarından bir kısmını da himmet adı altında örgüte vererek finans sağladıkları öne sürüldü.

Soruşturma kapsamında daha önce aralarında rütbeli personelin de bulunduğu 56 emniyet mensubu tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Bu haber toplam 1,318 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber