Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  18 Punto16 Punto14 Punto12 Punto
Arif ARAPKİRLİ
Arif ARAPKİRLİ
Tehlikeli Konaklama Alanı/ Günlük-Güvensiz Kiralık Evler
Sağlık, seyahat, turistik geziler, etkinlikler, festivaller, spor müsabakaları, iş ve daha birçok nedene bağlı olarak toplumda konaklama gereksinimi her geçen gün artmaktadır.
 
Bu anlamda konaklama hizmeti almak isteyenlerin iyi niyetini göz ardı etmek suretiyle:yanıltıcı ve gayri nizami koşullarda bu talebi karşılayan istisnai bir tehlikeli güruh bulunmaktadır.
Fakat öte yandan:Kanunen hizmet verme kriterlerini yerine getirip meşru bir şekilde güvenli konaklama hizmeti veren işletmelerinde itibarı zeval görmekte ve bu bağlamda rencide edilmektedirler.
 
 Turizm bakanlığı ve belediye belgeli denetimli ve kontrollü yasal hizmet verme kriterlerini yerine getirmiş olan işletmelerin haricinde;
Sektördeki konaklama tesisi ihtiyacına hariçten dahil olan ve ciddi güvenlik zafiyeti barındıran bazı tehlikeli 'Güvensiz kiralık evler' bulunmaktadır.Günlük konaklama sağlayan bu merdiven altı tabir edilen yerlerin bir kısmı gayri nizami çalışmakta ve tehlike saçmaktadır.Başta da izah ettiğim gibi:Bakanlık belgeli veya belediye belgeli işletmeler kayıt altında olan meşru işletmelerdir.
Bu işletmeler:Belgeli, tescil altına alınmış, faturasını kesen, kbs bildirimlerini kusursuz olarak yerine getiren, kişisel verileri bir nizam dairesi içerisinde kanunen muhafaza eden, personel istihdamı sağlayan, sgk nezdinde, sosyal güvenlik haklarını veren, kdv, gelir vergisi, konaklama vergisi ve turizm vergisi gibi bilumum vergilerini ödeyen, devletin denetiminde ve kontrolünde açık ve şeffah bir şekilde hizmet sağlayan işletmelerdir.
 
Ama bakıyorsunuz:Yasal prosedürlere uymaksızın merdiven altı konaklama sağlayan günlük kiralık evler hak ihlaline sebebiyet vermekte ve ciddi anlamda sorunlar meydana getirmektedirler.
Kayıtsız ve gayri resmi olarak alelade konaklama sağlayan bu tip bir takım yerlerin bir kısmı  insanlar için oldukça büyük tehlikeler arz etmektedir..
 
Çoğunluğu güvenlik tedbirlerinden bi haber bu noktalar tam bir suiistimal kapanıdır.
Misafirin Güvenli konaklama yapabilmesine imkân verebilecek birçok alt yapıya sahip olmayan yerlerdir.
 
 Faturasız, kimlik bildirimsiz, muvafakatname icap eden durumlarda bu hususiyeti göz ardı ederek, konaklama sağlattıran, hijyen, sağlık ve dezenfektasyon sorunlarını en üst seviyede barındıran, bu şekilde ki yerler her geçen gün mantar gibi çoğalmakta ve kontrolsüz mecra alanı oluşturmaktadır...
Birçok turizm ve otelcilik meslek gruplarının defalarca şikâyet ettiği, uyardığı, dikkat çektiği ve dile getirdiği bu sorunlar sarmalı hala titizlikle ele alınarak çözüm kazandırılmış, değildir.
 Devletin ivedilikle bu şekilde konaklama yaptıran işletmeleri, kayıt altına alması, bunları ciddi şekilde denetlemesi ve kontrol altına alması sektörün selameti için çok elzemdir.
Umarım bu konudaki uyarılarımız en kısa süreç içerinde değerlendirilmeye tabi tutulur.
Bu konuyla ilgili somut adımlar daha büyük felaketler doğmadan atılmış, bu hadisede neticeye kavuşturulmuş olur.
 
Bu bağlamda bir turizmci olarak konaklama yapmak isteyenlerin mutlaka bakanlık ve belediye belgeli, ayrıca eğer mümkünse 'güvenli turizm belgeli' denetimli konaklama işletmelerinde konaklama yapmalarını önerdiğimi de özellikle vurgulamak isterim...
Bu yazı toplam 1028 defa okunmuştur.  
Kalan Karekter Sayısı : 500
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber