Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Tahrik indirimi!
15 Mayıs 2014 / 08:30
Tahrik indirimi!
Katil zanlısı Durmuş Ali Ö.'nün haksız tahrik indiriminden faydalanabilmek için iftira attığını ileri sürdü.

Adana'da, kendisini aldattığı ve kendisinden olan çocuğunu aldırdığı iddiasıyla eşi tarafından boğularak öldürülen Halime Ö.'nün davasının duruşmasına katılan Adana Kadın Platformu üyeleri, katil zanlısı Durmuş Ali Ö.'nün haksız tahrik indiriminden faydalanabilmek için iftira attığını ileri sürdü.
Geçtiğimiz yıl Aralık ayında, 21 yaşındaki eşi Halime Ö.'yü, kendisini aldattığı ve çocuğunu aldırdığı iddiasıyla boğarak öldüren Durmuş Ali Ö.'nun davası bugün Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Adana Kadın Platformu üyesi bir grup kadın da, sabah saatlerindeki duruşmaya katılmak istedi. Grubun kalabalık olduğu gerekçesiyle hakim, duruşmayı öğleden sonra bir saate erteledi. Israrlı grup, öğleden sonraki duruşmaya katıldıktan sonra adliye dışında bir basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Av. Sevil Arıcı, sanık Durmuş Ali Ö.'nün haksız tahrik indiriminden faydalanabilmek için eşine iftira attığını, öldürdüğü eşinin ailesinin ve yakınlarının ise bu iftiraların gerçek olmadığını belirttiğini söyledi. Kadınlar olarak kadın katillerinin peşlerini bırakmayacaklarını vurgulayan Arıcı, “Kadın dayanışmasıyla bunları aşacağız ve yasaların değişmesi için baskı unsuru oluşturacağız. Hakimlerin vicdanlarını etkileyeceğiz” diye konuştu.
Hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen Durmuş Ali Ö., önceki duruşmada eşini öldürme sebebini şöyle açıklamıştı:
"Olaydan 7 ay önce evden ayrılarak babasının evine gitti. Olay günü beni telefonla arayarak buluşmak istediğini söyledi. Aileme ait araçla olay yerine gittik. Bana moralinin çok bozuk olduğunu söyledi. Neden bozuk olduğunu sordum. 'Şeytana uydum. Başkasıyla ilişkim oldu' dedi. Olaydan bir ay önce de beni tanımadığım birisi aramıştı. Eşimle birlikte olduğunu ve bununla da ilgili görüntü olduğunu söylemişti. Kendisine bunu söylediğimde, 'Doğru. Öyle oldu' dedi. Ayrıca 2 kez de çocuk düşürdüğünü söyledi. Ben de dayanamadım. Boynundaki şalı çekerek boğdum. Ondan çocuğum olmasını çok istiyordum. Bunun için hastaneye bile gittik."
Öldürülen Halime Ö.'nün babası ise sanığın söylediklerini yalanlayarak, cinayeti işlemeden önce sosyal paylaşım sitesinden mezar fotoğrafı paylaştığını ileri sürmüştü.
Adana Kadın Platformu üyeleri, bir sonraki duruşmayı da takip edeceklerini belirttikten sonra, "Kadına kalkan eller kırılsın" sloganı atarak olaysız bir şekilde dağıldı. 

Bu haber toplam 518 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kadın - Aile  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber