Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Suudi Arabistan'dan 'Türkiye' açıklaması
08 Mart 2018 / 10:14
Suudi Arabistan'dan 'Türkiye' açıklaması
uudi Arabistan, Veliaht Prens Muhammed bin Selman\'ın gazetecilere İran, Türkiye ve terörist gruplara karşı kullandığı \"şer üçgeni\" ifadesinin, Türkiye\'ye yönelik olmadığını belirtti.

Bir takım lobicilik faaliyetlerinde bulunmak için yurt dışı seyahatlerine başlayan Suudi Arabistan'ın gelecek dönemki kral adayı Veliaht Prens Salman'ın, Mısır'da ziyaretinde, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu İran ve terörist gruplara yönelik skandal "şeytan üçgeni"söylemine yönelik açıklaması büyük tepki çekmişti.

Veliaht Prens'in sözlerine ilişkin Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçiliği Elhadidi'yi yalanlamaya yönelik bir açıklama yayımladı.

 

 

"TÜRKİYE'YE DEĞİL"

Suudi Arabistan Ankara Büyükelçiliği, konuya ilişkin yayınladığı açıklamada Prensin sözlerinin doğru olduğunu belirtti ancak bu sözler içerisinde hedefin Türkiye olmadığını belirtti.

Büyükelçilik, açıklamasında ''Veliaht Prens, şer güçlerden söz ederken Müslüman Kardeşler ve radikal grupları kast etmiştir'' diyerek "şeytan üçgen" açıklamasının Türkiye'yi kast edilerek söylenmediği belirtildi.

Bu haber toplam 909 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Dünya  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber