Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Sütun Haber’den muhteşem bir seminer
20 Nisan 2015 / 08:47
Sütun Haber’den muhteşem bir seminer
“Kur’an İle İnsanın Arasında Şeytanın Rolü” konulu seminer yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Sütun Haber Eğitim ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ve Yazar Feyzullah Birışık’ın konuşmacı olarak katıldığı “Kur’an İle İnsanın Arasında Şeytanın Rolü” konulu seminer yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Sütun Haber Eğitim ve Araştırma Merkezi binasında gerçekleştirilen seminerde konuşan Yazar Feyzullah Birışık, Kur’an’ın hayatımızda nerde olması gerektiği ve onun mucizeleri hakkında verdiği çarpıcı örnekler katılımcılara farklı bir bakış açısı kazandırdı.

Neyi, nasıl araştıracağına başlamadan önce “o konunun Allah katındaki değeri nedir?” Sorusunu kendi kendisine sorduğu belirten Birışık, “Allah neye önem veriyorsa sizin içinde önemli olan o olmalıdır” dedi.

Davetçilerin Allah ile insan arasındaki bağ olduğunu ve şeytanın rolünün de bu bağı koparmak olduğunu söyleyen Birışık, “Allah iki uçlu bir göndermiş bizlere birinin ucunda Kur’an diğerinin ucunda Sünnet var sadece bir ucu tutarak bir şey elde edemeyiz iki ucu da sımsıkı tutalım ki şeytan aramıza girip bağlarımızı  bozamasın” dedi.

Kur’an’ın kutsal bir kitap olduğunu nasıl ispatlarız sorusuna verdiği çarpıcı örnekler katılımcılara farklı bir bakış açıcı kazandırdı.

Kur’an’ın kişiye özel bir kitap olduğunu söyleyen Birışık, Allah “Ey iman edenler” dediğinde biz “Ey Feyzullah, ey Ahmet, ey Mehmet olarak okumalıyız, bir çoban düşünün hiç okuma yazması yok, ne bilimden anlıyor ne edebiyattan, ne astronomiden anlıyor nede tıptan sonra bir kitap hayat buluyor bu çobanın sözlerinden ve içinde bir bebeğin ana rahmindeki gelişiminden yıldızların dönüşümüne kadar her türlü bilgi olsun böyle bir kitabın vahiy ürünü olmadığı kim iddia edebilir.” Dedi.

Kur’an’ı tanırsan mutlu olursun, Kur’an’ı okursan hazırlıklı olursun. Kur’an hem sizin hakkınızda hem de düşmanlarınız hakkında bilgi veriyor yeter ki sizler onu anlayın diyen Birışık, geçmişte olduğu gibi günümüzde de şeytanın boş durmadığını fitne ve şüphe tohumları ile insanların Allah ile olan bağını kopardığını söyleyerek hadis olmadan Kur’an olmaz dedi.

 
Bu haber toplam 860 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber