Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Suriyelilerin kavgası mahalleyi bıktırdı
05 Temmuz 2014 / 10:51
Suriyelilerin kavgası mahalleyi bıktırdı
Adana’nın Yüreğir ilçesinde Suriyeli tarım işçilerinin yaşadığı Doğankent Cumhuriyet mahallesinde bir ayda 4 kez kavga yaşandı.

Olaylarda 10’dan fazla kişi yaralandı. Mahalle muhtarı Selahattin Fırat, en son kavgada 4 kişinin bıçaklandığını belirterek, Suriyeli tarım işçilerinin mahalle dışına çıkarılmasını istedi.

Ülkelerindeki iş karışıklıktan kaçarak gelenlerin sığınağı olan Adana’da, Suriyeliler genellikle tarım işlerinde çalışıyor. Şehrin tarımla uğraşılan kesimlerinden Doğankent’e bin kadar Suriyeli yerleşti. İki yıldan bu yana yaşadıkları yerlerde sesi pek duyulmayan sığınmacılar, artık polisiye olaylarla anılmaya başlandı. Geçtiğimiz günlerde iki Suriyeli aile arasında parasal sorunlardan dolayı kavga çıktı. Kavgada 3 kişi bıçak bir kişi ise darp edilerek yaralandı. Bunun üzerine mahallenin gençleri saat 23.00’e kadar süren kavgadan dolayı Suriyeli ailelerin üzerine yürümek istedi. Muhtar ve polisin araya girmesiyle olay çıkmadı.

Doğankent Cumhuriyet mahallesi muhtarı Selahattin Fırat, bir ayda yaşanan olayların ardından Kaymakamlığa şikayette bulunacakları ancak sona ereceği sözü verilmesi üzerine vazgeçtiklerini söyledi. Doğankent’te tarım alanlarının geniş olmasından dolayı Suriyeliler’in burayı tercih ettiklerini anlatan Fırat, bin kadar kişinin yaşadığını bildirdi. Geçen gün Suriyeli iki aile arasında kavga yaşandığını hatırlatan Fırat, “Buraya kendisi gibi Suriyelileri getirenler onları ucuz fiyata çalıştırıyor. 1-2 ay sonra gözleri açılınca başka yerlere gitmek istiyorlar. Bu sebeple tartışma çıkıyor. Getiren ‘ben seni getirdim, başka yere gidip çalışamazsın’ diyor. 2-3 ay kalıp çevresini genişleten 25-30 lira yerine 37-41 lira arasında çalışacak iş bulup gidiyor.”

"DEVLET BİR ÇÖZÜM BULSUN"

Fırat şunları söyledi: "Devlet , Suriyeliler için bir çözüm üretsin. En azından mahallenin dışında bir yer versin. Bunlar artık kampa mı gider başka bir yere mi götürürler. Bizim burada sorun çok. Mahallede bir ay içinde 4. kavga yaşandı. 2’si bizim vatandaşlarla Suriyeliler diğerleri ise kendi aralarında."

Olayların ardından gelen polisin yalnızca tarafları toplayıp karakola götürdüğünü anlatan Fırat, "Polis, ‘bizim bunlara karışma hakkımız yok. Ancak savcılık veya kaymakamlıktan bir emir gelirse gereğini yapabiliriz’ diyor" şeklinde konuştu. Polisin gece geç saatlere kadar devriye gezmek zorunda kaldığına dikkat çeken Fırat, Suriyelilerin kavga sırasında polisi de pek önemsemediklerini, mahalle halkının da yaşanan sık kavgalardan dolayı huzursuz ve şikayetçi olduğunu sözlerine ekledi. 

Bu haber toplam 673 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber