Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Suriyeli öğrencilere iftar
16 Haziran 2016 / 12:26
Suriyeli öğrencilere iftar
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (ABTÜ TÖMER) öğrenim gören Suriyeli öğrenciler için bir iftar düzenlendi.

Yeşiloba Yerleşkesi’nde yapılan iftara başta ABTÜ Rektörü Prof Dr. Aykut Gül olmak üzere üniversite üst yönetimi, eski Adana Müftüsü Mehmet Barış ve ABTÜ TÖMER’de okuyan öğrenciler katıldı. 
TÖMER öğrencilerinden Ahmed Amer Abduljabbar’ın iftar vaktinde okuduğu ezanın ardından eski Adana Müftüsü Mehmet Barış, iftar duasını yaptı. Oruçların açılmasının ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Aykut Gül, “Öncelikle son günlerde artan terör eylemleri sonucu hayatını kaybeden polis ve askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hiçbir zaman teröre boyun eğmeyeceğiz. Oruç, nasıl yalnızca aç kalmak demek değilse, iftar da yine yalnızca yemek yemek değildir. Birbirimizi tanımak, anlamak ve sohbet etmek için de büyük bir fırsattır. İftar, insanların giderek birbirinden koptuğu çağımızda aramızdaki bağı vurgulayan bir kardeşlik hizasını temsil ediyor. Ramazan ayında zengin-fakir, yaşlı-genç, küçük-büyük hepimiz bu hizaya geliyoruz. Bizler, siz Suriyeli öğrencilerimizi arkadaşlarımız olarak görüyoruz. Üniversitemizde yalnızca dil eğitimi almadınız, aynı zamanda kültürümüzü de öğrendiniz. Birlikte paylaşmayı öğrendik. Ülkemizin mülteciler ile ilgili gösterdiği tavır ve duruş, tüm dünyaya örnek olacak niteliktedir. İnanıyoruz ki; bereket, ortağı çoğaldıkça artar. Ramazan ayını da bu bilinçle yaşamalıyız. Allah, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirsin” dedi.
Prof. Dr. Gül’ün ardından TÖMER öğrencilerinden Essum Bedevi, tüm öğrenciler adına yaptığı konuşmasında başta Prof. Dr. Aykut Gül olmak üzere tüm üniversite hocalarına gösterilen ilgiden ötürü arkadaşları adına teşekkürlerini iletti.

Bu haber toplam 780 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber