Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Suriyeli çocuklara okul müjdesi
03 Eylül 2015 / 08:56
Suriyeli çocuklara okul müjdesi
Vali Büyük, Suriyeli ailelerin çocuklarına hizmet verecek olan prefabrik ilköğretim binasında, incelemelerde bulundu.

Adana Valisi Mustafa Büyük, Başbakanlık Afet ve Acil durum yönetim Başkanlığı (AFAD) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) tarafından yaptırılarak tamamlanma aşamasına gelen ve Adana’daki Suriyeli ailelerin çocuklarına hizmet verecek olan prefabrik ilköğretim binasında, incelemelerde bulundu.


Vali Büyük, Yüreğir İlçesi Atakent Mahallesi’nde bulunan 74 dönümlük arsa üzerindeki İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesi üzerinde 24 derslikli ve prefabrik olarak inşa edilen okuldaki incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, inşaası büyük ölçüde tamamlanan bu okul ve yapılması planlanan diğer okulların hizmete girmesiyle, ülkelerindeki iç karışıklıktan dolayı ülkemize sığınan ve bir kısmı Adana’da misafir edilen Suriyeli ailelerin çocuklarının, eğitim ve öğretim ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli bir eksikliğin giderileceğini söyledi.

"SURİYELİ AİLELERİN DAİMA YANINDAYIZ"
Vali Mustafa Büyük, Adana’da barınan ve daima yanlarında oldukları Suriyeli misafirlerin tüm ihtiyaçlarını karşılamak ve sıkıntılarını en aza indirgemek noktasında, ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde azami gayret gösterdiklerini ifade etti. 

Büyük, "Kuşkusuz ki eğitim ve öğretim, ilimizde barınan Suriyeli ailelerimizin en önemli ihtiyaçlarından biri. Bu okulumuzun önümüzdeki günlerde başlayacak olan yeni eğitim ve öğretim yılında hizmete girmesiyle, Suriyeli çocukların eğitim ve öğrenimleri adına önemli bir eksikliğe neşter vurulmuş olacak. Okulun yapımına emek ve destek veren tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Bu haber toplam 827 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber