Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
“Süper Minikler ve Minikler Türkiye Eskrim Şampiyonası
03 Şubat 2016 / 09:51
“Süper Minikler ve Minikler Türkiye Eskrim Şampiyonası
Eskrim Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan “Süper Minikler ve Minikler Türkiye Eskrim Şampiyonası” Adana’da başladı.

Eskrim Federasyonu Başkan Yardımcısı Alparslan Öztürk, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Lütfullah Aksungur Spor Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından yaptığı konuşmada, kategorilerinde ilk 8 arasına giren sporcuların gelişimlerinin sağlanarak milli takımlara kazandırılacağını söyledi.
Eskrim’in son yıllarda büyük atılım yaptığını, Eskrim Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Murat Atalı’nın geleceğin milli takımı gibi gördüğü miniklere çok büyük önem verdiğini, okullarla birlikte projeler ürettiklerini belirten Öztürk, “Kategorilerinde ilk 8 arasına giren kız ve erkek sporcuların gelişimlerini sağlayarak milli takımlara kazandıracağız. Bu yaş grubunda müsabaka sayısını artırarak deneyim kazanmalarına öncülük yapacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri içinde her yıl gerçekleştirdiğimiz ’23 Nisan Çocuk Kupası Eskrim Yarışması’na farklı ülkelerden gelecek olan yüzlerce sporcuyla bu heyecanı paylaşacağız” diye konuştu.
Öztürk, rekor katılımlı müsabakalarda küçük yaş grubu çocukların gelişimi için deneyimli hakemleri görevlendirdiklerini, Uluslararası hakemler A. Samet Arslan, Murat Erden ve Murtaza Berkan Anıl ile birlikte 25 hakemin görev yapacağını kaydetti.
Adana’daki yöneticilerin çabalarıyla organizasyonu çok başarılı bulduklarını ifade eden Öztürk, başta Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Mustafa Kibar olmak üzere, ÇÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Sadi Kurdak, Yardımcısı Ercan Yeldan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel, Spor Servisi Şefi Hanifi Altun, Eskrim Federasyonu Adana İl Temsilcisi Atakan Akçay’a ve diğer görevlilere teşekkür etti.
Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel, uzun yıllar aradan sonra Türkiye Şampiyonası’nın verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kentte bulunan tüm ekiplere Adana konukseverliğini göstereceklerini belirtti.
Yılmazel, kentte Cumhuriyet ile aynı yıl kurulan Eskrim Federasyonu’nun son yıllarda çabasını takdirle izlediğini, sporunun yaygınlaşması için okullarla yakın ilişkilerde bulunduklarını, Türkiye Şampiyonası’nda Adana’dan da sporcuların yarışacağını, spor kenti olan Adana’da ulusal ve uluslar arası organizasyonlara ev sahipliği yapmak istediklerini belirterek, Türkiye Şampiyonası’nın Adana’da yapılmasını sağlayan Eskrim Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Murat Atalı’ya teşekkür etti.

Bu haber toplam 469 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Spor  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber