Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Suikast hazırlığında iki kişi yakalandı
07 Ekim 2015 / 19:29
Suikast hazırlığında iki kişi yakalandı
Adana polisi, suikast hazırlığında olan bir zanlıyı, x-ray cihazlarına yakalanmayan suikast silahıyla yakaladı.

Adana polisi, asker ya da devlet büyüklerine suikast hazırlığında olan bir zanlıyı, x-ray cihazlarına yakalanmayan suikast silahıyla yakaladı.

Edinilen bilgiye göre olay, Yüreğir ilçesine bağlı Haydaroğlu ve Seyhan ilçesine bağlı Yinebey Mahallesi Eminağa Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gezi Parkı eylemleri sırasında grupları organize ederek polise molotof, havai fişek ve taşla saldırtan MLK-P terör örgütü kökenli Dersim D. (22) isimli bir kişinin tabanca ile geldiği Adana'da, asker ya da devlet büyüklerine suikast hazırlığı yaptığı ihbarını aldı. Polis ayrıca, DHPK-C terör örgütüne üye olmak ve eylemlerine katılmak suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası alan Cihan Z.'nin de Dersim D.'ye yardım etmek için Adana'ya geldiğini tespit etti.

Adana'da şahısların gidebileceği yerlere ekipleri göndererek geniş güvenlik önlemleri alan polis, şahısları takibe başladı. Dersim D. Haydaroğlu Mahallesi'nde tabancasının mermi koyduğu sırada polis tarafından yakalandı. Cihan Z. ise Eminağa Caddesi üzerinde polis tarafından gözaltına alındı.

Zanlılar Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı. Ancak iki zanlı da sorgularında susma haklarını kullandı. Zanlılar, sorguda kaldıkları 4 gün boyunca yemek bile yemeyip sadece şekerli su içti. Polise ifade vermeyen zanlılar bugün adliyeye sevk edildi. Cihan Z. adliyeden ifadesi alındıktan sonra 8 yıl 9 ay hapis cezası nedeniyle cezaevine gönderilirken, Dersim D. tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Bu arada Dersim D. adlı zanlının Türkiye Kuzey Kürdistan Ordusu mensubu olduğu ve Kobani'de çatışmalara katıldığı öğrenildi.

 

Bu haber toplam 474 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber