Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Suç örgütlerine silah satttığı iddiasıyla 6 tutuklama
08 Temmuz 2022 / 11:28
Suç örgütlerine silah satttığı iddiasıyla 6 tutuklama
Adana'da suç örgütlerine silah sattığı öne sürülen zanlılara yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 18 zanlıdan 6'sı tutuklandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Büro Amirliği ekipleri, teknik ve fiziki takiple, kentte silah kaçakçılığı yaptığı belirlenen 18 kişiyi tespit etti. Savcılığın gözaltı kararı vermesinin ardından harekete geçen ekipler, 1 Temmuz sabahı belirlenen çok sayıda adrese baskın yaptı. Ekipler, demir kapıları kırılan ev ve iş yerlerinde 16 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise ruhsatsız 5 pompalı tüfek ile 14 tabanca ele geçirildi.

 

apılan çalışmada şüphelilerin, yasa dışı yollarla temin ettikleri ruhsatsız silahları, yerel suç örgütlerine sattıkları ortaya çıktı. Ayrıca şüphelilerin, satışını yaptıkları silah başına 35 bin lira aldıkları tespit edildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 7'si adli kontrol şartı, 3'ü ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Adreslerinde bulunmayan 2 şüpheliyi ise yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

 

Kaynak: İHA

Kaynak: Sondakika.com

Bu haber toplam 242 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber