Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Spor merkezleri açıldı
29 Haziran 2015 / 17:55
Spor merkezleri açıldı
Adana’da Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Çukurova’nın bereketli toprakları gibi sporda da Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonlarının yetiştiğini söyledi.

Çakır, Menderes Spor Salonu’nda saygı duruşunun ardından Adana Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde söylenen İstiklal Marşı’nın ardından yaptığı konuşmada, sporun öğrenciler üzerindeki olumlu etkilerini anlattı.
Okul, sınav stres ve gerginliğin sporla giderileceğine dikkat çeken Çakır, konuşmasında şunlara yer verdi:
“Öncelikle, sporcu, antrenör ve velilere valimiz Mustafa Büyük’ün selamlarını getirdim. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün her yıl olduğu gibi, bu sezonda üzerine koyarak daha kapsamlı bir şekilde açtığı il spor merkezlerinden tüm çocuklarımızın yararlanmasını arzuluyoruz. Çukurova’nın bereketli toprakları gibi sporda da Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonları yetişti. Spor evrensel bir dildir. Bu nedenle tüm ülkeler sporu önemsiyorlar. Ülkemizde de son yıllarda birçok branşta Avrupa, dünya ve olimpiyat oyunlarında sporcularımız kürsüye çıktı, İstiklal Marşımızı okuttu ve bayrağımızı göndere çektirdi. Ben inanıyorum ki bugün resmi açılışını yaptığımız il spor merkezlerinden birçok ünlü sporcu yetişecektir. Sporculara başarılar diliyorum, emek veren antrenörleri kutluyorum. Çocuklarını spora yönlendiren aileleri tebrik ediyorum.”

“ENGELLİLERİNDE SPOR YAPMASINA DESTEK OLACAĞIZ”

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, çocuk ve gençleri spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı sağlamak ve toplumda spor kültürünün oluşmasına katkı sağlamak için il ve ilçelerde ücretsiz spor merkezleri açtıklarını ifade etti.
Ataşbak, il spor merkezlerine katılımı artırmak için Milli Eğitim Müdürlüğü, üniversiteler, yerel yönetimler, belediye ve spor kulüpleri ile diğer kurum ve kuruluşlarla koordineli çalıştıklarını belirterek, şöyle devam etti:
“İlimizde bu sezon 46 branşta 6-18 yaş arasında çocuklarımıza il spor merkezi açtık. Yüzmenin dışında tüm branşlar ücretsizdir. Engellilerin de spor yapmasına destek olacağız. Şu anda 16 bin kişi il spor merkezi için başvurdu. 30 tesiste 300 antrenör ve personelle hedefimiz bu sayıyı 50 bine çıkarmaktır. Yaz boyunca devam edecek kurslarımızda başarı gösterenleri kulüplere lisanslı olarak kazandıracağız. Açacağımız kurslara katılan öğrenciler arasından gelecekte birçok Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu sporcuların çıkacağına inanıyorum. Emeği geçen herkese özellikle velilere teşekkür ederim.”

SPORCULARIN SERGİLEDİĞİ GÖSTERİLER BEĞENİYLE KARŞILANDI

Konuşmalardan sonra, sporcular tarafından judo, karate, wushu, tekvando, muay thai, aikido, güreş, ritmik cimnastik, step aerobik ve masa tenisi gösterileri gerçekleştirildi.
Bu arada, cimnastik sporcusu tarafından Vali Yardımcısı Çakır'a çiçek takdim edildi.
Etkinliğe, Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Gülleri ve yönetim kurulu üyeleri, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürleri, Halit Yılmazel, Cemal Demirağ, Mahmut Kır, Murat Adıgüzel, federasyon il temsilcileri, antrenörler ve diğer yetkililer katıldı.

Bu haber toplam 274 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Spor  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber