Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Specht'ten Adana BTÜ ziyareti
01 Eylül 2015 / 08:58
Specht'ten Adana BTÜ ziyareti
ABD Adana Konsolosu olarak göreve başlayan Linda Specht, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesini (Adana BTÜ) ziyaret ederek, Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Rektörlük makamında yapılan görüşmede ABD Adana Konsolosluğu Kültür ve Basın Ataşesi Eric Atkins de hazır bulundu. 

Specht, Adana’ya ilk defa geldiğini ve kentimizi çok beğendiğini belirtti. Rektör Prof. Dr. Ersoy’dan üniversite hakkında bilgi alan Specht, özellikle uygulamalı eğitim anlayışından çok etkilendiğini, ABD üniversiteleri ile Adana BTÜ arasındaki ilişkilerin artması ve çeşitlenmesi için çalışacaklarını söyledi.

Bölümler ve akademisyen tercihleri konusunda Linda Specht’in sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Adem Ersoy, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında açılan bölümler hakkında bilgiler verirken, yurt dışı ihtisaslı ve sanayi deneyimli akademisyenleri tercih ettiklerini ve akademisyen ihtiyacının bu iki kaynaktan giderildiğini belirtti.

Rektör Ersoy, Adana BTÜ Yabancı Diller Yüksekokulunda Amerikalı akademisyenlerin bulunduğunu ve bu sayıyı arttırmak için çalışmaların olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Ersoy, “ABD üniversiteleri ile ortak projeler, ortak yüksek lisans-doktora çalışmaları, personel ve öğrenci değişimi gibi pek çok konuda işbirliği içerisinde olmak adına Sayın Linda Specht ile fikir alışverişinde bulunduk. Biz de kendisine iade-i ziyarette bulunarak bu konuları daha ayrıntılı bir şekilde konuşacağız. Adana BTÜ, kentimizin ve ülkemizin yurtdışına açılan kapısı olma yolunda çalışmalarına ara vermeden devam ediyor” şeklinde konuştu.
Görüşmenin ardından Konsolos Linda Specht üniversiteyi gezdi.

Bu haber toplam 378 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber