Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Sözlü şaşırtmadı!
11 Kasım 2015 / 08:52
Sözlü şaşırtmadı!
Her yıl belediyelerin de destekleriyle gerçekleştirilen Dünya Rakı Günü, Adana'yı ikiye böldü.

Bir grup, etkinliğin iptali için, diğer grup ise yapılması için imza kampanyası başlattı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kentte geleneksel olarak düzenlenen Dünya Rakı Günü etkinliğinin engellenmesi için başlatılan imza kampanyasına yönelik yaptığı açıklamada, vatandaşın özel hayatıyla ilgili bir kısıtlamayı kimsenin kendilerinden beklememesi gerektiğini söyledi.

Her yıl Aralık ayının ikinci cumartesi günü belediyelerin de destekleriyle gerçekleştirilen Rakı Günü'nden çocukların kötü etkileneceğini öne süren bazı kurumlar ve gruplar etkinliğin iptali için imza kampanyası başlattı. Sosyal medyada imza kampanyasına bazı vatandaşlar destek verirken, bazıları ise karşı çıktı.

Adana’da Ne Var Platformu da her yıl olaysız geçen Dünya Rakı Günü etkinliğinin kentin turistik sembollerinden biri olduğunu belirterek, etkinliğin engellenmemesi için ‘Change.Org’ isimli yaptırımlarıyla ünlü internet sitesinde “Adana Rakı Festivali Durdurulamaz” başlıklı imza kampanyası başlattı.

   

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü, etkinliğin sivil bir inisiyatif olduğunu, ne belediyelerle ne de kamuyla ilgisi olmadığını belirtti. Etkinliğin engellenmesi için kendilerine herhangi bir talep de gelmediğini aktaran Başkan Sözlü, etkinliğin ilgi çektiği için dışarıdan katılımların olduğu ifade etti. Kimsenin önüne engel çekmek durumunda olmadığını dile getiren Sözlü, “Adana’da herkes kendi başına rakı içiyor. İnsanların kendi kişisel hürriyetleri var. Geçende Cumhurbaşkanı da barda vatandaşları ziyaret etmiş, onlarla oturmuş. Ne Adana Valisi’nden ne Adana Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan vatandaşın özel hayatıyla ilgili bir kısıtlamayı kimse beklemesin. Vali adına konuşacak değilim ama böyle olacağını düşünüyorum” dedi.

Bu haber toplam 367 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber