Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 Sözlü'nün sözlerine tepki yağdı
17 Eylül 2015 / 12:08
Sözlü'nün sözlerine tepki yağdı
Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü'nün İslam alimlerine yönelik hakaretlerine sert tepkiler geldi

Asımın Nesli Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Hacı Ali DOĞAN MHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün Seyyid Rıza, İskilipli Atıf Hoca ve Şeyh Said'e yönelik küfür ve hakaretlerine yayınladığı basın açıklaması ile tepki gösterdi.

Dernek Başkanı Doğan tarafından yayınlanan yazılı basın açıklamasında Hüseyin Sözlü'nün üç ayrı ismi özellikle seçtiğini, birlik ve beraberlik temalı bir etkinlikte toplumun bütünlüğüne ve kardeşliğine zarar verdiğine işaret ederek, Seyyid Rıza üzerinden alevi vatandaşlarımızın, İskilipli Atıf Hoca üzerinden dindar vatandaşlarımızın ve Şeyh Said üzerinden de hem dindar hem de Kürt kökenli vatandaşlarımızın açıkça düşman ilan edildiğini ifade etti.

Asımın Nesli Derneği'nce yayınlanan basın açıklamasında"Asımın Nesli olarak bizler bahse konu zatın biran evvel adı geçen alimlerimizin şahs-ı manevilerinden ve milletimizden derhal özür dilemesi gerektiğini düşünüyoruz. Dahası Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunu işgal eden bu zatın çirkin sözlerini "Kem söz sahibine aittir" atasözümüz bağlamında aynen iade ediyor ve şiddetle kınıyoruz. " denildi.

İSKİLİPLİ ATIF HOCA'NIN MEMLEKETİNDEN SERT TEPKİ
AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu İskilipli Atıf Hoca’ya hakaret eden MHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı için MHP'ye çağrı yaptı.
 
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün İskilipli Atıf Hoca'ya yönelik sözlerini ayak üstü söylenmiş sözler olarak değerlendiren ve MHP'nin de Hüseyin Sözlü'yü kınaması gerektiğinin altını çizdi.
 
İskilip'te çok sayıda derneğin ayağa kalktığını, hatta İskilipli Atıf Hoca'nın torunlarından olan Ülkü Ocakları Başkanının da “Ben bir hainin torunu değilim” diyerek tepki gösterdiğini kaydeden Salim Uslu, MHP'nin belediye başkanı hakkında soruşturma başlatmasını istedi.
 

Atıf Hoca'nın halka mal olmuş bir isim olduğunu kaydeden ve birlik ve kardeşliğe ihtiyaç duyulduğu bir dönemde Atıf Hoca'nın bu şekilde anılmasının kendilerini üzdüğünü belirten İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma ise, “Sayın Belediye Başkanımızın bilgi eksikliğinden dolayı böyle bir tavır içinde olduğunu düşünüyorum. Kendisini basın yoluyla İskilip'e Atıf Hoca'yı ve ailesini daha iyi tanıması adına davet ettik. Kendisine Atıf Hoca'nın kitaplarını gönderdik. Kendisinin Çorumlulardan, İskiliplilerden ve halkımızdan özür dileyeceğini düşünüyoruz. Yapılan talihsiz açıklama hem AK Partilileri hem MHP'lileri son derece üzmüştür” açıklamasında bulundu.

Bu haber toplam 704 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber