Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Sözlü'den referandum açıklaması
07 Mart 2017 / 09:12
Sözlü'den referandum açıklaması
Başkan Sözlü, referandum sürecinde demokrasinin hakim kılınması gerektiğini söyledi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, referandum sürecinde demokrasinin hakim kılınması gerektiğini söyledi. 

Sözlü, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleşen toplantıda, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini, Türkiye büyük problemler yaşarken de masada sanki bir cihan savaşı öncesinde emperyalist güçlerin Osmanlı İmparatorluğu'na yönelesi gibi Türk siyasi arenası da Milliyetçi Hareket Partisi'ne yönelerek partiyi paylaşmak istediğini ifade etti. Sözlü, "Böyle bir istek ve tavırla Türkiye'de bir siyasi partinin başına bir şey gelecekse o en son Milliyetçi Ülkücü Hareket'tir" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin yalnızca hukukun tanımladığı bir kavram olmadığını, yaklaşık 50 yıllık geçmişiyle bu geldiği noktaya ağır bedeller ödeyerek geldiğini vurgulayan Sözlü, "Milliyetçi Hareket Partisi referandumdan sonra da, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türk Milleti var olduğu müddetçe varlığını devam ettirecektir. Bunun teminatı da bugün burada bulunan Milliyetçi Ülkücü Hareket'e gönül veren sizler ve bu hareket içerisinde görev alan bizleriz" dedi.

"Bedel ödetmeye çalışıyorlar"
Referandum sürecinde de demokratik kültürün dışına çıkarak Milliyetçi Hareket Partisi'ne bedel ödetilmeye çalışıldığını söyleyen Sözlü, şöyle devam etti:
"Liderimiz, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin ifade ettiği, demokratik kültürün özümsenmesi noktasında milletimize verdiği mesajların Türkiye'deki siyasilerin ve partili partisiz tüm vatandaşların örnek alması gerekiyor. Bu referandum sonucu ne olursa olsun bundan önceki süreçlerdeki tecrübelerimize bir halka ekleyecektir. Meseleye bu şekilde bakmadığımız sürece demokrasiyi hakim kılamayız."

Konuşmasının sonunda birlik ve beraberlik vurgusu yapan Sözlü, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak öncelikle birliğimiz koruyacağız. Partimizi bu referandum sürecinde de bütün ve güçlü çıkartmak adına Liderimiz Devlet Bahçeli önderliğinde devletimizin, milletimizin, cumhuriyetimiz için evet noktasında tavrımızı koyarak mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Bu haber toplam 717 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber