Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Sözlü'den 'kitapçılar çarşısı' vaadi
18 Ocak 2016 / 14:24
Sözlü'den 'kitapçılar çarşısı' vaadi
Çukurova Edebiyatçılar Derneği'nin düzenlediği 'Orhan Kemal 8. Öykü Yarışması'nın ödül töreni gerçekleştirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi ile Çukurova Edebiyatçılar Derneği'nin birlikte düzenlediği 'Orhan Kemal 8. Öykü Yarışması'nın ödül töreni gerçekleştirildi. Törende Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kente Orhan Kemal Kitapçılar Çarşısı’nı kazandıracaklarının müjdesini verdi.

Orhan Kemal 8. Öykü Yarışması'nda ''Kızıma bir yağmur bulmalıyım'' isimli eseriyle birinci olan Halil Genç, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda yapılan törenle ödülünü Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Orhan Kemal'in kardeşi Işık Öğütçü'nün elinden aldı. Ödül töreninde konuşan Başkan Sözlü, Adana Çukurova'ya kültür merkezi niteliğinde kitapçılar çarşısı yapacaklarının müjdesini verdi.

Projesinin hazır olduğunu ve kitapçılar çarşısının isminin 'Orhan Kemal Kitapçılar Çarşısı' olarak belirlendiğini söyleyen Başkan Sözlü, ''Çukurova'nın işlek bir bölgesi olan Turgut Özal Bulvarı üzerindeki metro durağına yakın bir yere yapacağız. Yol olarak kullanılan alanlar Kitapçılar Çarşısı’nın içinden koridor olarak metroya bağlanacak. Mimarlarımız oranın özellikle yerel dokusuna uygun olarak çalıştılar. İçinde toplantı salonları, yeme içme mekanları ile alt katta iki sinema salonu ve otoparkıyla modern bir Kitapçılar Çarşısı vücuda getireceğiz. Çarşının ismi konusunda yaptığımız istişarelerin ardından bu topraklardan çıkmış, hala eserleri televizyonlardaki dizi sektörüne ve sinema sektörüne ilham olan usta sanatçı Orhan Kemal ismi öne çıktı. Orhan Kemal'in Adanalı olması hepimiz için bir onur kaynağıdır. Belki yapacağımız çarşının başka bir örneği Türkiye'de yok. Orhan Kemal'in eserlerini yaşatmak ve Adana'yla olan bağını muhafaza etmek adına inşallah önümüzdeki dönemde de Adana'nın o üretken kültürel dokusuna hizmet etmek ve layık olmak gayretiyle 'Orhan Kemal Kitapçılar Çarşısı' yakında hizmete girecek ve Adana'nın en önemli kültürel mekanlarından bir tanesi olacak inşallah. Şimdiden Adana'mıza hayırlı olsun'' dedi.

"ORHAN KEMAL TÜRKÇE'NİN MÜCAHİDİDİR"
Orhan Kemal'in Türkçe'nin emekçisi, hizmetkarı ve mücahidi olduğunu vurgulayan Başkan Sözlü, "Orhan Kemal, Türk dilini iyi kullanarak ürettikleriyle dilimizin gelişmesine büyük katkı koymuş bir edebiyatçıdır. Bugün popüler kültüre baktığınız zaman, örneğin bir şarkının bir ay dinlenip çok unutulduğuna tanık oluyorsunuz. Oysa türkülerimiz vardır bizim, Karacaoğlan söylemiştir, Dadaloğlu söylemiştir ve yıllardan bu yana söylenir gelir. İşte Orhan Kemal de yazdıklarıyla Türk sinema sektörüne ve televizyonlardaki dizi sektörüne hala ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Tabii ki onun yerinde olmayı bütün yazar ve sanatçılar ister. Onun için Adana'dan, bereketli topraklardan, kendi kültürüne, kendi halkına, kendi diline böylesine hizmet eden bir yazarla biz kıvanç duyuyoruz. Onun yazmış olduğu hikayeler Anadolu insanının sıkıntılarını dile getirmiştir. Adana, Orhan Kemal gibi bir değeri çıkartmanın onurunu, gururunu yaşıyor. İnsanların ölümsüzlüğü ürettikleri eserlerle olur. Orhan Kemal de ürettikleriyle ölümsüzdür" diye konuştu.

Ödül töreninde Çukurova Edebiyatçılar Derneği Başkanı Halise Tekbaş ve Orhan Kemal'in kardeşi Işık Öğütçü de konuşmalarında sanata ve edebiyata katkılarından dolayı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye teşekkür etti.

Bu haber toplam 676 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kültür-Sanat  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber