Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Sözlü'den Ak Parti'ye destek
09 Aralık 2015 / 09:28
Sözlü'den Ak Parti'ye destek
MHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Rusya’nın Türkiye’ye uygulayacağı ambargolara ilişkin, “Siyasi görüşümüzün iktidarla veya Cumhurbaşkanı’yla farklı olması bizi bu konuda ayrı düşünceye sevk etmez.

 

 Bu konuda hükümetimizin de yanındayız” dedi. 
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık ayı ikinci oturumu Hüseyin Sözlü’nün başkanlığında yapıldı.
Toplantıda gündem dışı söz alan CHP’li meclis üyesi Yusuf Akıncı, angajman kurallarını ihlal eden Rusya savaş uçağının düşürülmesinin ardından Rusya’nın Türkiye’ye uygulayacağı ambargoları anımsatarak önlem alınmasını istedi. Ambargoda, özellikle tarım ticaretinde Adana’nın büyük zarar göreceğini belirten Akıncı, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde komisyon kurulmasını önerdi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise bazılarının Rusya’yı neredeyse alkışlayacak durumda olan yorumlarını doğru bulmadıklarını kaydetti. Bayırbucak Türkmenleri’nin yaşadığı bölgeye IŞİD bahane edilerek bombardıman başlatıldığını hatırlatan Başkan Sözlü, burada IŞİD ve El-Nusra unsurlarının bulunmadığını kaydetti.
Türkiye’nin hukuki olarak o bölgeyi korumaya hakkının olduğunun altını çizen Başkan Hüseyin Sözlü, Rusya’nın Türkiye’ye karşı tutumuna ‘milli’ yaklaşarak şu ifadeleri kulllandı:
“Putin, Sovyet geleneğinden gelen Rusya’nın geniş topraklarında diktatör üslubuyla bize karşı da bir şeyler yapmak istiyor. Bu konuda siyasi görüşümüzün iktidarla veya Cumhurbaşkanı’yla farklı olması bizi ayrı düşünceye sevk etmez. Türkiyemiz’in, devletimizin bu konuda hükümetimizin de yanındayız. ‘Hükümetimiz’ derken siyasi çizgimizden dolayı nasıl bir ifade demesinler. Demokratik kültürde TBMM’den çıkan meşru sonuçların hepsini de, hükümetin de idarenin de bu halkın olduğunu kabul etmesi lazım. Ambargonun ülkemiz üreticisine büyük bir zararı olacağı doğru ama Türkiye’nin genel ekonomisi içinde baktığımızda elbette Türkiye bunu atlatır, altında kalmaz ama biz de bunu iyileştirebiliriz.”
Başkan Hüseyin Sözlü, Rusya’dan geri dönecek tarım ürünlerini vatandaşların stok yaparak kullanmasını önerdi. Sözlü, özellikle narenciye ürünlerinin bol tüketilip ikram edilmesini önerdi.

 
Bu haber toplam 711 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber