Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Sözlü:
08 Mayıs 2015 / 09:21
Sözlü: "Adana Adıyamanlılar İle Daha Zengin"
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adıyamanlılar Derneği’nin Çiğ Köfte Günleri Programı’nda Adıyamanlılarla bir araya geldi.

Adıyamanlılar Derneği’nin düzenlediği Çiğ Köfte Günleri’ne katılan Başkan Sözlü, iki il arasındaki iç içe geçmişliğe ve yakınlığa değindi. Başkan Sözlü, “Adıyamanlılar yıllardan beri Adana’dadır. Adana ve Adıyaman arasında güzel bir iç içe geçmişlik vardır. Adıyamanlılar Adana’da yabancılık çekmez, Adanalılar da Adıyaman’da” diye konuştu.
Davet boyunca Adıyamanlıların dilek ve temennilerini de dinleyen Sözlü, “Adana Kurtuluş Savaşı’nda, Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinde Atatürk’e nasıl sağlam bir ses verdiyse, Türkiye’nin de sıkıntılı döneminde Adıyaman, memleketin güneydoğusunda mayası sağlam bir kale olmuştur. Hangi partiye oy verirse versin Adıyaman halkı cumhuriyetçi, milli birlik bütünlükten yana, ayrıştırmacılığa fırsat vermeyen bir tavır, yapı izlemiştir. Cumhuriyet, demokrasi ve bin yıllık bu coğrafyadaki kaynaşmışlığımızın ötesinde tutunacağımız hiçbir şey yoktur. Dünyada kutuplaşanlar ve bu kutuplaşmayı devam ettiren topluluklar hep kan ve gözyaşı içerisindedir. Kutuplaşmayı gördüğümüz andan itibaren gerekli müdahaleyi yapmalıyız. Bu mücadeleyi halk yapacaktır. Kardeşlik ruhu bizim yegane ilişkimizdir. Adana, siz Adıyamanlılar ile daha zengin, daha güzel” dedi.

Bu haber toplam 311 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber