Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Sözleşmeli öğretmenlerin maaşı ne kadar?
11 Ağustos 2016 / 13:38
Sözleşmeli öğretmenlerin maaşı ne kadar?
Sözleşmeli öğretmen maaşı ne kadar? Sözleşmeli öğretmen olmak için şartlar neler? Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz,sözleşmeli öğretmen lerle kadrolu öğretmenlerin maaşları arasında fark olmayacağını söyledi.

ŞARTLAR NELER?

Sunulan avantajlar açısından da denkliğin sağlandığını ifade eden yılmaz şöyle konuştu:

''Sözleşmeli öğretmenler olarak atanlar adaylık eğitimine tabi tutulacak. İhtiyaç fazlası konumda bulunan sözleşmeli öğretmenler istekleri ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle atama esas puan üstünlüğüne göre il içinde alanlarına uygun eğitim kurumuna valilik tarafından atanacaktır.

Doğum ve askerlik nedeniyle hizmet sözleşmesi feshadilen sözleşmeli öğretmenlerin durumları saklı tutulacak ve bunlar istekleri halinde ayrıldıkları eğitim kurumuna dönebilecekler. 

MAAŞ VE AVANTAJLAR

Kadrolu öğretmenler ile sözleşmeli öğretmenlerin ücretleri arasında hiçbir fark yoktur. Sözleşmeli öğretmenlerin yarı yıl ve yaz tatillerinde izinli sayılacak.

Hastalık ve diğer mazeret izinleri de verilecektir.

Öğretmenlerin sözleşme süreleri birer yıl yapılacak. Bir yıl sonunda sözleşmesi feshedilmeyenlerin sözleşmeleri takip eden için geçerli olacak. Bu süretle dört yılı geçemeyecektir. Öğretmenlerin yer değiştirme takvimi devam etmektedir.

Bu haber toplam 1,377 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Ekonomi  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber