Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Soner Çetin'e önce protesto sonra alkış
16 Haziran 2016 / 12:07
Soner Çetin'e önce protesto sonra alkış
Soner Çetin'e önce protesto sonra alkış

 

Adana'nın Çukurova ilçesinde bir dinlenme ve spor parkının ücretli halı sahaya dönüştürüleceği söylentileri üzerine protesto gösterisi yapan vatandaşlar, parka gelen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in ücretli hiçbir yapı kurulmayacağına dair söz vermesi üzerine Çetin'i alkışlarla uğurladı. 

CHP'li Çukurova Belediyesi, Huzurevleri Mahallesi 77199. Sokak'taki 2 Nolu Dinlenme ve Spor Parkı'nın bakımsız olduğu gerekçesiyle geçen hafta çalışma başlattı. Adana İdmanyurdu Kulübü'nün de içerisinde bulunduğu parktaki bazı ağaçların taşındığını, tenis kortu ve futbol sahasında ise iş makinalarının çalıştığını gören mahalle halkı, bilgilendirme panosu bulunmayan parktaki çalışmaları araştırmaya başladı. Daha sonra parkın yıkılarak yerine ücretli halı saha yapılacağı söylentileri mahalleli arasında yayıldı. Mahalle sakinleri, 18 Haziran Cumartesi gününden itibaren belirli aralıklarla parkta toplanıp çalışmalara müdahale etti. Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı Ali Arslanlıoğlu zaman zaman parka gelip vatandaşlara ücretli halı saha yapılmayacağını açıklasa da kitle her geçen gün kalabalıklaştı. Tencere, tava ve düdüklerle dün yine parkta toplanan mahalle halkı, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin aleyhinde sloganlar atmaya başladı. Başkan Çetin ise protestonun büyümesi üzerine parka gelerek bir açıklama yaptı.

"İDDİALARI ORTAYA ATAN PROVOKATÖR"

Ücretli halı saha iddialarını ortaya atan kişinin provokatör olduğunu vurgulayan Çetin, "Olmayan bir şeyi burada protesto ediyorsunuz. Protesto bir haktır ama şunu unutmayın halkının çıkarı için, halkı için yola çıkmış bir belediye başkanıyım. Halkın istekleri dışında herhangi bir şeye imza atmam mümkün değil. Özellikle geldim ki rahat olun diye. Güzel bir park istemiyor musunuz? Özelleştirme diye bir şey yok. Olmayan bir şey için kendinizi germeyin, rahat olun. Burası izbelik bir yerdi, yenilenmesi gerekiyordu, biz de bunu yapıyoruz. Halı saha diye bir şey yok. Kim size halı saha demişse yalan söylüyor. Parayla girilecek bir şey yok. Güvenlik görevlisi konulacak, potalar dahil her şey yenilecek, temizlenecek, ücretsiz tenis kortu yapılacak. Futbol sahasında çocuklarımız orada oynadığı zaman betona çarpmasın diye yeni tel örgü yapılacak. Toprak çimlendirilecek" dedi.

"BURASI HALKINDIR, HALKIN KALACAK"

Vatandaşların parkın peşkeş çekilmemesi konusunda kendisinden söz istemesi üzerine Çetin, "Çukurova Belediyesi ve onun başkanı hiçbir yeri hiç kimseye peşkeş çekmez. Baştan söyledim, boşuna kendinizi üzmüşsünüz. Burası halkındır, halkın kalacaktır. Soner Çetin sözü" ifadelerini kullandı.
Ücretli park yapılmayacağı konusunda söz alan vatandaşlar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'i alkışladı. Mahalleli, yürüyüş parkının uzak olduğunu öne sürerek parka ayrıca yürüyüş parkuru istedi, semt pazarı sorununu dile getirdi. İsteklerine karşın bir bir söz alan vatandaşlar, daha sonra dayanışmaları nedeniyle kendilerini de alkışladı.

 
Bu haber toplam 900 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber