Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Sokak hayvanlarına sahip çıktı
13 Temmuz 2014 / 13:46
Sokak hayvanlarına sahip çıktı
Adana'nın Çukurova ilçesinde, susuzluk çeken sokak hayvanları için park ve refüjlere özel olarak hazırlanmış su kapları yerleştirilmeye başlandı.

Belediye ekipleri ayrıca hayvanlara ciğer servisi de yapıyor. Çukurova Belediyesi tarafından kedi ve köpek gibi sokak hayvanlarının susuzluk çekmemesi için Yaşam Suyu Projesi adıyla yeni bir uygulama başlatıldı. Hayvan haklarına duyarlı kesimlerin görüşünü de alan belediye yetkilileri, tasarladıkları özel su kaplarını parklara ve bazı refüjlere yerleştirmeye başladı.
Çukurova Belediyesi’nin sokak hayvanları için sağladığı bir diğer imkan ise kedilere yönelik. ‘Kedi Evi’ olarak bilinen kulübeye bırakılan ya da kendiliğinden gelen kedilerin beslenmesi için düzenli olarak ciğer servisi yapan belediye ekipleri, burada kalan minik kedilerin bakımını da üstleniyor.

Çukurova Belediyesi’nin parklara yönelik bir başka uygulaması da olası yaralanmalara karşı aldığı ilkyardım önlemi oldu. Belediye ekipleri büyük parkların tamamına ilk yardım-ecza dolabı koymaya başladı. Ecza dolaplarının içinde oksijenli su, antiseptik solüsyon, yara bandı, suni solunum maskesi, tek kullanımlık eldiven, pamuk, sargı bezi, turnike, makas, flaster ve bir de ilkyardım broşürü yer alıyor.

Parklara yönelik bir diğer duyarlı yaklaşım ise hayvan sahiplerini uyarmaya yönelik. “Hayvanların tasmalı, tehlikeliyse tasma ve ağızlık takılarak gezdirilmesi gerektiği”, “Hayvan sahiplerinin, hayvanların dışkılarını temizlemekle görevli” olduğu levhalar aracılığıyla vurgulanıyor.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Temiz, güvenli, bakımlı ve de susuzluk çekmesinler diye düşündüğümüz küçük dostlarımıza sahip çıkacağımızı söylemiştik. Dostlarımızı unutamayız ama sokak hayvanlarının sahiplerine de bazı görevler düşüyor, onu hatırlatıyoruz” diye konuştu.

Bu haber toplam 319 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber