Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Şırnak’ta çatışma: 2 şehit, 4 yaralı
20 Nisan 2016 / 09:37
Şırnak’ta çatışma: 2 şehit, 4 yaralı
Şırnak teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 asker şehit olurken, 4 güvenlik görevlisi yaralandı.

Şırnak merkezde PKK'lıların yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" kararlılıkla sürüyor.

Operasyon sırasında bugün Bahçelievler Mahallesi’nde PKK’lılar ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Yaşanan çatışmada 6 güvenlik görevlisi yaralandı. Olay yerine çağrılan zırhlı ambulans ile Şırnak Asker Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan 1 astsubay ile bir uzman çavuş doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer yaralıların ise tedavi altına alındığı belirtildi.

Yeni ve Bahçelievler Mahallesi’nde PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyon tüm hızıyla devam ediyor. 

TSK'dan açıklama

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ta devam eden operasyonlar sırasında 2 asker şehit olduğunu, 6 güvenlik görevlisinin de yaralandığını açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Şırnak il merkezinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcıların patlatılması neticesinde 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız ve 2 kahraman emniyet mensubumuz yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir” ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza ve emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyoruz” denildi.  

Bu haber toplam 949 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber