Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Sırıkla atlamada rekor Adanalının
12 Mayıs 2015 / 13:08
Sırıkla atlamada rekor Adanalının
Atletizm Federasyonu İl Temsilcisi Uğur, 2016 Brezilya, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na Adana’dan sporcu göndereceklerini söyledi.

Atletizm Federasyonu Adana İl Temsilcisi Abdulkadir Uğur, 2016 Brezilya, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na Adana’dan sporcu göndereceklerini söyledi.


Uğur, geçen hafta Isparta’da gerçekleştirilen “Üniversitelerarası sırıkla Atlama Türkiye Şampiyonası”nda Adanalı sporcu Burak Yılmaz’ın 5 metre atlayarak yeni Türkiye rekoru kırdığını kaydetti.

Adana’nın çağdaş tesisleri, hava koşulları ve deneyimli antrenörleri sayesinde atletizmin tüm branşlarında önemli dereceler elde edildiğini açıklayan Uğur, başarılardan dolayı Adana’nın Türkiye Olimpiyat Hazırlama Merkezi (TOHM) seçildiğini, bunun meyvelerinin alınmaya başlandığını söyledi.

Sırıkla Atlama Milli Takım Antrenörü Aleksandry Symakhin ve antrenör İbrahim Halil Aydın ile uyumlu çalıştıklarını ve uzun süredir Adana’da Yüreğir Atletizm Kamp Eğitim Merkezi’nde konakladığını ifade eden Uğur, şöyle devam etti: “Atletizmde son yıllarda önemli başarılar elde etmemizde en büyük etken, geçen hafta Ankara’ya atanan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin tüm taleplerimizi anında yerinde getirmesi ve sorunlarımızı çözümüne destek olması yatıyor. Bu kapsamda, aylardır Adana’da bulunan Aleksandry Symakhin ile İbrahim Halil Aydın’ın emeklerini göz ardı edemeyiz. Bu çalışmanın meyvelerini toplama başladık. Sporcumuz Burak Yılmaz, Isparta’da gerçekleştirilen Üniversitelerarası Türkiye Atletizm şampiyonasında sırıkla atlamada, daha önce 4.86 ile Ümit Sungur’a ait olan Türkiye rekorunu net 5 metre ile kırarak bizlere sevinç yaşattı. Hedefimiz 2016 ile 2020 olimpiyat oyunlarına Adana’dan sporcu göndermektir.”

Uğur, geçen ay içinde de yine Adanalı sporcu Zeki Cem Tenebüken’in de Liselerarası Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda 4. 77’lik derecesiyle Yeni Türkiye rekoru kırdığını da hatırlattı.
Bu haber toplam 203 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Spor  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber