Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Yeni ambulans hasta alırken yandı
03 Nisan 2015 / 10:48
Yeni ambulans hasta alırken yandı
Adana'da 21 Mart'ta hizmete giren yeni 13 ambulanstan biri hasta almaya giderken aniden alev alıp yandı.

 Personel yara almadan kurtulurken, diğer yeni ambulanslar da incelenmek üzere merkeze çekildi.

Sağlık Bakanlığı'nın Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce ihalesi yapılan, teknik incelemenin tamamlanmasından sonra 798 yeni ambulans, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla Tekirdağ'da düzenlenen törenle Türkiye genelinde peyder pey hizmete sunulmaya başlandı.

Yeni alınan ambulanslardan 13'ü de 21 Mart'ta Vali Mustafa Büyük'ün de katıldığı törenle, Adana'da ilk görevlerine çıktı. Ayda ortalama 10 bin vakaya müdahale eden 112 ekibi, 30 Mart'ta özel bir hastanedeki hastayı, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne nakletmek için görevlendirildi. Görev yerine giden sağlık ekibinin, hastayı ambulansa alırken, aracın arka bölümü aniden alev aldı.

İLK MÜDAHALEYİ PERSONEL YAPTI

Sağlık personeli ile hastanın yara almadığı kurtulduğu yangın kısa sürene ambulansı sardı. Önce personelin sonra da itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği ambulans kullanılmaz hala geldi. Yangının kabindeki oksijen tüplerinin bağlantı noktasından başladığı belirlendi.

MALATYA'DA DA YANMIŞTI

24 Mart'ta Malatya'da da hizmete giren yeni ambulanslardan birinin de yanması nedeniyle Adana'daki yeni ambulansların diğerleri de teknik inceleme için 112 Acil Komutan Merkezi'ne çekildi.

Adana İl Sağlık Müdürlüğü, Acil Sağlık Hizmetleri ve araçların donanımını yapan firma yetkililerinden oluşan heyet kuruldu. Heyetin vereceği rapora göre yeni ambulansların kaderi belirlenecek.

 

haber:milliyet

Bu haber toplam 452 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber