Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Sınırı geçemeyen kaçakçı IŞİD’e şikâyet etti, Türk askeri kaçırıldı
03 Eylül 2015 / 14:27
Sınırı geçemeyen kaçakçı IŞİD’e şikâyet etti, Türk askeri kaçırıldı
Kilis’te, önceki akşam saat 18.00 sıralarında sınırda bulunan Şehit Mehmet Hudut Karakolu sorumluluk bölgesi Yavuzlu Köyü kırsalında devriye görevi yapan askerler, görgü tanıklarının ifadesine göre Suriye’den Türkiye’ye girmek isteyen Suriye uyruklu bir k

Kısa süre sonra aynı kaçakçı tekrar sınırı geçmek isteyince askerler sert tepki göstererek kaçakçıyı geldiği bölgeye gönderdi. İddiaya göre kaçakçı, Türk askerleri tarafından darp edildiğini öne sürerek IŞİD militanlarına yaşadıklarını aktardı. Komutanlığını “Ebu Bekir” kod adlı bir Türk’ün üstlendiği terörist grubu, kaçakçıdan tekrar askerlerin bulunduğu bölgeye gitmesini istedi. Bu arada militanlar sınırın ötesinde pusuya yattı. Kaçakçının yeniden yaklaştığını gören bir asker, sınırı geçerek Suriyeliyi engellemeye çalıştı. Bu sırada ortaya çıkan IŞİD militanları askeri başına silah dayayıp rehin aldı. Sınırın Türkiye tarafındaki askerler, arkadaşlarının rehin alındığını görüp müdahale etmek için o noktaya hareket etti. IŞİD’ci terörislerin açtığı ateş sonucu Er Yusuf Beylem (21) şehit oldu.

O ASKER ÇOBANBEY’DE

Rehin alınan askerin, Kilis’in Elbeyli İlçesi’nin karşısında IŞİD kontrolünde olan Çobanbey’e götürüldüğü öğrenildi. Bazı yerel kaynaklar ise kaçırılan askerin El Bab kasabasına götürüldüğünü iddia etti. Saldırının ardından İHA’lar IŞİD’in kontrolündeki bölgede uçtu. İstihbarat birimlerinin de Suriye’deki yerel kaynaklarla irtibata geçtiği öğrenildi. Önceki akşam tank ve obüslerle Suriye’nin Azez kentine bağlı Kara Mezra Köyü yakınlarındaki doğalgaz tesisleri ve idari binalar yerle bir edildi. Doğalgaz tesislerinde bulunan 10 IŞİD militanının öldürüldüğü bildirildi. Gecenin ilerleyen saatlerindeyse Diyarbakır’dan havalanan 2 adet F-16 savaş uçağı ile Adana İncirlik’ten kalkan koalisyon uçakları keşif uçuşu yaptı. 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, bölgeye giderek sınır hattında incelemede bulundu. 

Bu haber toplam 642 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber