Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Sınır ihlali yapan uçağı TSK düşürdü!
24 Kasım 2015 / 13:52
Sınır ihlali yapan uçağı TSK düşürdü!
Suriye sınırında sınır ihlali yapan hangi ülkeye ait olduğu bilinmeyen bir uçağın düşürüldüğünü açıklandı.

Genelkurmay Başkanlığı kaynakları, Suriye sınırında sınır ihlali yapan hangi ülkeye ait olduğu bilinmeyen bir uçağın düşürüldüğünü açıkladı.

Kızıldağ bölgesine düşen uçağın hangi ülkeye ait olduğu henüz bilinmiyor. Uçakta bulunan iki pilotun ise paraşütle atlayarak kurtulduğu belirtildi.

Cephedeki Türkmen kaynakları, Sınırımıza çok yakın olan Suriye’nin Yamadi köyünde kurulu çadırların üzerine uçak düştüğünü pilotların paraşütle süzüldüğünü gördüklerini söyledi.

Sınırda düşürülen savaş uçağının ardından bölgede bulunan Türkmenlere yoğun saldırılar başlatıldı. Top ve füze atışları ile Türkmenler zor durumda.

Düşen uçakla ilgili yorum yapan askeri uzmanlar, bu uçağın Suriye Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan Mig-23 olduğuna dikkat çekti. Askeri kaynaklar, sınır ihlali yapan uçağın, Türk F-16'ları tarafından vurulduğunu ileri sürdü.

SU 24 TİPİ RUS UÇAĞI
Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği ve uyarılara da aldırmadığı için angajman kuralları çerçevesinde düşürülen uçağın Su 24 tipi Rus uçağı olduğunu kaydetti.

Rus Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 'Türkiye-Suriye sınırında uçağımızın düşürüldüğü tahmin ediliyor' ifadelerine yer verildi.

Bu haber toplam 723 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber