Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Sindirim İçin Bir Bardak Şeftali Suyu İçin
14 Temmuz 2014 / 11:22
Sindirim İçin Bir Bardak Şeftali Suyu İçin
Beslenme ve Diyatetik Uzmanı Prof. Dr. Neriman İnanç, günde bir bardak şeftali suyunun sindirimi kolaylaştırdığını söyledi.

Beslenme ve Diyatetik Uzmanı Prof. Dr. Neriman İnanç, günde bir bardak şeftali suyunun sindirimi kolaylaştırdığını söyledi.

İnanç, yaptığı açıklamada sağlıklı beslenme için az ama sık aralıklarla yemek yenilmesini önerdi. Şeftalinin içeriğinde bol miktarda vitamin, folik asit, betakaroten, potasyum bulundurduğunu, vücudun savunma mekanizmasını güçlendirmenin yanı sıra hazmı kolaylaştırıp sindirime yardımcı olduğunu anlatan İnanç, "Sindirim sisteminde oluşan sıkıntıları gidermek için A, B3 ve C vitaminlerini barındıran bir bardak şeftali suyu içilmeli. Yemeklerden sonra içilen bir bardak şeftali suyu sindirim problemlerinin hafiflemesine yardımcı olur. Meyvelerde bulunan meyve asitleri (malik, sitrik ve oksalik asit) sindirimi kolaylaştırır. Bu nedenle meyve suları, sağlıklı içecek alternatifi olarak dengeli beslenmenin bir parçası olmalı" diye konuştu.

İnanç, özellikle A, B3 ve C vitaminlerinin bolca bulunduğu şeftali nektarı ve suyu vücudun toksinlerden arınmasını sağlayan antioksidan özelliği olduğu, kanı temizlediği, böbrek ve safra kesesinin düzenli çalışmasına olanak sağladığı için günde bir bardak içilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Bu haber toplam 673 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Sağlık  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber