Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
'Silahın Dolu Olduğunu Bilmiyordum'
02 Temmuz 2015 / 11:27
'Silahın Dolu Olduğunu Bilmiyordum'
Adana'da tabanca ile arkadaşı 24 yaşındaki Hüseyin Coşkun'u öldürdüğü iddiasıyla hakkında ömür boyu hapis cezası istenen tutuklu sanık, 22 yaşındaki Yusuf Budan, "Merakımdan silahı inceliyordum. Silahın mekanizmasını çekmem üzerine silah ateş aldı.

Adana'da tabanca ile arkadaşı 24 yaşındaki Hüseyin Coşkun'u öldürdüğü iddiasıyla hakkında ömür boyu hapis cezası istenen tutuklu sanık, 22 yaşındaki Yusuf Budan, "Merakımdan silahı inceliyordum. Silahın mekanizmasını çekmem üzerine silah ateş aldı. Dolu olduğunu bilmiyordum" dedi. Atık karton toplayarak geçimini sağlayan Hüseyin Coşkun, 10 Şubat'ta merkez Yüreğir İlçesi'nin 19 Mayıs Mahallesi'ndeki komşuları Gamze Altındiş'in evine gitti. Aynı evin damında Gamze Altındiş'in eşi Eyyüp Altındiş ile birlikte güvercin besleyen Yusuf Budan da, üşüdüğünü söyleyerek sobanın başında ısınan Gamze Altındiş ve Hüseyin Coşkun'un yanına indi.

BAŞINDAN VURULDU

Bir süre sobanın etrafında Gamze Altındiş ve Hüseyin Coşkun ile birlikte oturan Yusuf Budan, ruhsatsız tabancasını çıkarıp kurcalamaya başladı. Tabancanın birden ateş alması üzerine Hüseyin Coşkun, başından vurularak yere düştü. Yusuf Budan silahı bırakıp kaçarken, Gamze Altındiş'in çığlıkları üzerine eve giren Eyyüp Altındiş, komşularının da yardımıyla Hüseyin Coşkun'u hastaneye götürdü. Hüseyin Coşkun 5 gün sonra tedavi gördüğü hastanede öldü. Yusuf Budan ise, polise teslim oldu. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Budan, tutuklandı.

HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Yusuf Budan, 'Kasten öldürme' suçundan ömür boyu ve 'ruhsatsız silah bulundurma' suçlamasıyla da 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Budan, ifadesinde evin damında Eyyüp Altındiş ile kuşlarla ilgilendikten sonra ıslandıklarını belirterek şöyle dedi: "Eve indiğimizde Eyyüp, belindeki silahı çıkararak eşi Gamze'ye verip bir yere koymasını istedi. Bu sırada Eyyüp, 'Çay kaynıyor' diyince eşi silahı ne yapacağını bilemedi ve sobanın yanına koydu. Hüseyin sobanın yanında esrar içiyordu. Ben de yanına oturarak ona eşlik ettim. Merakımdan silahı elime aldım. Silahın mekanizmasını çektim. Bu sırada silah patladı. Silahın dolu olduğunu bilmiyordum. Hüseyin'in yaralandığını görünce evden kaçtım. Daha sonra polise giderek teslim oldum. Çok pişmanım." Duruşmada tanık olarak ifade veren Eyyüp Altındiş ise silahın kendisine ait olduğu iddialarını kabul etmezken, Gamze Altındiş de eşinde hiç silah görmediğini söyledi.

ÖLENİN ANNESİ SANIĞI TESELLİ ETTİ

Ölen Hüseyin Coşkun'un annesi 46 yaşındaki Selver Coşkun ise sanıktan şikayetçi olmadığını söyleyerek, "Oğlumu besledim büyüttüm. Demek ki kaderi böyleymiş. Allahın takdiri" dedi. Bu sırada ağlayan Yusuf Budan'a dönen Selver Coşkun, "Ağlama oğlum" diyerek sanığı teselli etti. Mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. - Adana

Bu haber toplam 524 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yaşam  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber