Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Sigarayla mücadelede yeni dönem başlıyor...
02 Mart 2017 / 13:15
Sigarayla mücadelede yeni dönem başlıyor...
Sigarayı cezbedici hale getiren sigara firmaları ile açıkta sigara satan market ve benzeri iş yerlerine dikkat çeken Akdağ "Düz paket uygulaması referandum sonrası başlayacak" dedi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, katıldığı canlı yayınında sigarayla mücadele için alınacak yeni önlemleri paylaştı. 

Sigara ile ilgili düzenlemelere ilişkin konuşan Bakan Akdağ, "Yaptığımız çalışmalar ile 2002'den 2012'ye kadar sigara tüketimini yüzde 31'den yüzde 27'ye düşürdük. Ancak 2012'den sonra tekrar sigara tüketim oranı yükselişe geçti ve şu anda yüzde 317e çıktı, başladığımız yere geri döndük. Özellikle gençlerde sifara tüketim oranı artıyor" dedi.

VERGİ ARTIŞI OLMAYACAK 

Akdağ, sigarayı cezbedici hale getiren sigara firmaları ile açıkta sigara satan market ve benzeri iş yerlerine dikkat çekerek, şunları söyledi: "Açıkta sigara satılmasının önüne geçeceğiz. Sigaraları genellikle marketlerde ya da buna benzer satış yerlerinde son çıkış noktalarına, para ödenen kısımlara koyarak orada cezbediyorlar. Sanki çiklet satar gibi..." 

Sigarada vergi artışı yapmayı planlamadıklarını belirten Bakan Akdağ, "Zaten yüksek. vergi artışı düşünmüyoruz. Düz paket uygulaması referandum sonrası başlayacak. Kasaların arkasında da sigara satışı yasaklanacak. Sigara kapalı alanda satılacak" ifadelerini kullandı.

 
 
Bu haber toplam 760 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber