Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Sıcaklıklar 44 dereceyi görecek!
13 Mayıs 2020 / 16:47
Sıcaklıklar 44 dereceyi görecek!
Meteoroloji'den gelen son dakika haberine göre hava durumunda hafta sonu itibariyle büyük bir değişim yaşanacak. Sıcaklıklar mevsim normallerinin çok üzerine çıkarak bunaltıcı bir yazın habercisi olacak. İstanbul'da 30 derecelerin üzerinde çıkması beklene

Hava durumu ile ilgili bir açıklamada bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), hafta sonundan itibaren yurdun büyük bir kesiminde sıcaklıkların hissedilir şekilde artacağını bildirdi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda cuma gününden itibaren önümüzdeki hafta ortasına kadar hava sıcaklıklarının hissedilir derecede artacağı kaydedildi.

 

SICAKLIKLARDA BÜYÜK ARTIŞ

Açıklamada,  "Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde mevsim normallerinin 9 ila 13 derece üzerinde seyredeceği ve uzun yıllar Mayıs ayında kaydedilen en yüksek sıcaklık değerlerini yer yer aşabileceği değerlendirilmektedir. Yurdumuzun diğer bölgelerinde ise mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceği öngörülmektedir" denildi.

AYDIN 44, ANTALYA 40 DERECE

 

Cumartesi günü, Aydın'da beklenen hava sıcaklığı 44 derece olurken, Muğla ve Antalya 40 dereceleri bulacak.

İSTANBUL HAVA DURUMU

Cumartesi günü 35 derece olması beklenen sıcaklıkları pazar günü İstanbul'da 33 derece civarında olacak. 

VATANDAŞLARA 'DİKKATLİ OLUN' ÇAĞRISI

Uyarıda, "Vatandaşlarımızdan özellikle kronik rahatsızlıkları bulunanlar ile çocuk ve yaşlılarımızın aşırı sıcak havanın neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları ve güneş ışığının dik geldiği saatlerde açık havada bulunmamaları sağlıkları açısından önem arz etmektedir" bilgileri yer aldı.

Bu haber toplam 722 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber