Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Seyhan yargıda 5 ilçe yolda!
01 Temmuz 2015 / 09:18
Seyhan yargıda 5 ilçe yolda!
CHP’de tüzük ihlali gerekçesiyle görevden alınan ilçeler itiraza hazırlanıyor

CHP’de istifa ve atamalar partiyi karıştırdı. Tüzük ihlali iddiasıyla başlayan tartışmalar sonrası Seyhan ilçe için tedbirli olarak mahkemeye gidildi. Görevden alınan 5 ilçe örgütü de süreci yargıya taşımaya hazırlanıyor.

 KOLCU ATAMASI MAHKEMEDE

Adliye yolu ilk olarak tüzüğün ihlal edildiği gerekçesiyle CHP Seyhan ilçede yaşandı. Reşit Karakuş’un istifası ile boşalan Seyhan İlçe Başkanlığı’na Abeydullah Kolcu ataması yargıya taşındı. Seyhan delegesi Uğur Tüzüner, daha önce toplanan 226 imzanın ardından tüzük gereği kayyum atanarak 45 güç içerisinde kongre yapılması gerektiğini öne sürerek Sulh Hukuk Mahkemesi’ne tedbirli olarak dava açtı.

ÜSTÜN: TÜZÜK İHLAL EDİLİYOR

Yeni milletvekillerinin yemin ettiği ve kongre sürecinin başladığı tarihte görevden alınan 5 ilçe başkanı da tüzük ihlali gerekçesiyle mahkemeye gidiyor. Kongrede İsmet Yüksel’e karşı kazanan ancak görevden alınan Turgut Üstün de Yüreğir’e yapılan atamayı mahkemeye taşıyacak. Üstün, tüzük gereği atanan geçici yönetimin tek yetkisinin 30 gün içerisinde kongre yapmak olduğunu belirtti.

5 İLÇE BİRLİKTE HAREKET EDİYOR

Görevden alınan Yüreğir İlçe Başkanı Turgut, kararın kendilerine 25 Haziran tarihinde tebliğ edildiğini ifade ederek, “Tüzük çok açık. Atanan geçici yönetimin görevi 30 gün içerisinde ilçeyi kongreye götürmek. 25 Temmuz tarihinde 30 günlük süre doluyor. Ardından tüzük ihlali ile ilgili seçim kuruluna tedbir başvurusunda bulunup,  ardından dava açacağız” dedi.

CHP ZAMANINI ADLİYEDE GEÇİRECEK

Turgut Üstün tüzüğü iyi bildiklerini ve hatta bazı partililerin karışıklık halinde kendisine danıştığını ifade ederek tüzüğün açıkça uygulanmadığının görüldüğünü ve görevden alınan 5 ilçenin ortak kararla hareket etiğinin altını çizdi. Yüreğir’le birlikte Karaisalı, Sarıçam, Ceyhan ve Saimbeyli ilçe örgütleri görevden alınmış ve yerine atamalar yapılmıştı.

ETİK TARTIŞMALARI YAPILIYOR

Yapılan atamaların ardından tüzük ihlali iddiaları dışında etik tartışmalar da baş gösterdi. Seyhan’da değişim talepleri varken Abeydullah Kolcu’nun atanması, Yüreğir’de seçilmiş başkana kongre kaybeden İsmet Yüksel’in atanması, görevden almaların kongre süreci başlamışken yapılması etik açıdan partililer tarafından sorgulandı.

İL ÖRGÜTÜ İDDİALARI REDDEDİYOR

Ayrıca atanan isimlerin meclis üyesi olması ve belediye başkanlarının önerisiyle sürecin işletilmesi örgütte rahatsızlık oluşturdu. Kongreye gidecekken yapılan değişikliklerin delegelerin belirlenme sürecine ilişkin hamle olduğu ifade ediliyor. Ancak görevden alma ve atamaların delegelerin belirlenmesine yönelik olduğu iddiaları İl yönetimi tarafından reddediliyor.

Bu haber toplam 388 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber