Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Seyhan'da Ramazan Ayı  coşkusu
08 Haziran 2016 / 09:43
Seyhan'da Ramazan Ayı coşkusu
Seyhan Belediyesi Ramazan ayı etkinliklerinin ilk günü dolu dolu başladı. Seyhan Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde kurulan İftar Sofrası’nda bin 200 kişi ile birlikte iftarını açan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “11 ayın sultanı Ramazan’da siz değerli k

 

Mübarek Ramazanımız kutlu olsun. Ramazan ayı memleketimize ve dünyaya barış, kardeşlik, bereket ve bolluk getirsin inşallah” dedi. 
Seyhan Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca gerçekleştireceği zengin etkinliklerinin ilk günü oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın katılımıyla gerçekleşen ilk gün Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilecek ilahi müzik dinletisi ile başladı. Başkan Karalar, Yaşar Kemal Kültür Merkezi önüne kurulan iftar sofrasına katılanlarla selamlaştı. İftar saatini bekleyen vatandaşlarla sohbet eden ve çocuklarla şakalaşan Başkan Karalar’a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, iftar öncesinde vatandaşlara hitaben Ramazan ayının ruhunu özetleyen bir konuşma yaptı. Başkan Karalar iftar sofrasındaki vatandaşları selamlarken katılımcılar arasında bulunan Suriyeli sığınmacıları da unutmadı; “Suriyeli kardeşlerimizde hoşgeldiler. Memleketlerini bırakmak zorunda kalan ve bugünlerde bizim misafirimiz olan kardeşlerimizde hoşgeldiler. Ehlen ve sehlen.”

RAMAZAN SEYHAN’DA DOLU DOLU GEÇECEK
Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ramazan ayı boyunca Seyhan’da gerçekleştirilecek organizasyonlar hakkında şunları kaydetti:
“Değerli kardeşlerim biz burada Ramazan ayı boyunca her gün Bin 200 kişiye iftar yemeği vereceğiz. Müzik çalacak eğleneceksiniz. Aynı zamanda bugüne özel ücretsiz çocuk sineması gösterimi de var. Çocuklarımız yemekten sonra hemen gitmeyin sinema filmi izleyin.
Ramazan ayı boyunca ayrıca Tellidere, Fatih, Sarıhamzalı ve Yeşiloba mahallelerinde de iftar vereceğiz, orada da eğlenceler düzenlenecek. TÜMSİAD ile birlikte Ulucami civarında 500 kişilik bir çadırımız var. Orada da her gün iftar yemeği veriyoruz. Keşke imkanlarımız yılın her günü binlerce fakiri, ihtiyaç sahibini doyuracak seviyede olsa. Bu çok mutluluk verici bir olay. İhtiyacı olan kişiyle yemeğinizi paylaştığınızda, bilginizi paylaştığınızda, sevginizi paylaştığınızda ondan çok büyük mutluluk duyarsınız.”

BAŞKAN KARALAR: "RAMAZAN BARIŞ AYIDIR"
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ramazan ayının barış ve kardeşlik ayı olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Herkes herkesle sorun yaşayabilirsiniz. İş yerimizde bazen sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Problemler, gerginlikler yaşayabiliyoruz. Mübarek Ramazan’ın hatırına kimle ne problem yaşamışsak onu unutalım. Ramazan aynı zamanda barışın temsilcisidir. Herkes herkesle barışsın. Kimin kiminle ne problemi varsa unutsun. Güzel kardeşlerim sevgiden, kardeşlikten, barıştan, sevmekten, paylaşmaktan daha güzel bir şey yok.Haset kötüdür. Kıskançlık kötüdür. Bunları bırakalım bize de yakışmaz. Yüce Rabbimizin bize emrettiği, yüce peygamberimizle bize ilettiği gibi, birbirimizi seveceğiz, birbirimizi sayacağız, birbirimize yardımcı olacağız.Komşumuz aç yatarken biz tok yatmamalıyız.”
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar konuşmasının ardından ezanın okunmasıyla birlikte ilk iftarı vatandaşların arasında yaptı. İftar öncesinde başlayan müzik dinletisi iftardan sonra da devam etti.

 
Bu haber toplam 720 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber